Suceava: Apa rece s-a scumpit cu 16,5% la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Apa rece s-a scumpit cu 16,5% la Suceava
Suceava: Apa rece s-a scumpit cu 16,5% la Suceava

Consumatorii casnici din Suceava trebuie să ştie că de ieri a intrat în vigoare creşterea cu 10% a preţului la apa potabilă. Totodată, sucevenii vor trebui să achite cu 16,5% mai mult

Consumatorii casnici din Suceava trebuie să ştie că de ieri a intrat în vigoare creşterea cu 10% a preţului la apa potabilă.
Totodată, sucevenii vor trebui să achite cu 16,5% mai mult pentru aceeaşi apă, care ajunge în sistemul de canalizare şi care apoi este curăţată prin staţia de epurare a oraşului. În prezent, preţul metrului cub de apă a crescut de la 2,68 de lei la 2,94 lei, iar canalizarea-epurarea va costa 1,35 lei, faţă de 1,15 lei.

Sucevenii vor depune două citiri pentru luna iulie

Acum când am rămas mulţi fără serviciu, iar scumpirile ne afectează rău“, a afirmat Alin Tănase, şomer. Ultima scumpire a apei potabile în Suceava a avut loc în luna iulie a anului trecut, când tarifele ACET au crescut cu 32%.
Citirea apometrelor se face în perioada 21-24 a lunii, pentru că luna viitoare ACET va aplica noile tarife, iar sucevenii ar risca să plătească facturi mai mari deşi au consumat apă la preţul vechi.

Acesta este principalul motiv pentru care am solicitat o nouă citire a apometrelor, la sfârşitul lui iulie. Consumul va fi facturat separat pentru că se va plăti apa la preţ majorat de la 1 august”, a explicat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite