Suceava: A găsit o grenadă în fântână în timp ce scotea apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muniţia era din cel de-al Doilea Război Mondial şi se afla în perfectă stare de funcţionare.

Un sucevean s-a trezit cu o grenadă defensivă în găleata cu care scotea apă dintr-o fântănă din comuna Râşca.

Acesta a coborât grenada înapoi în fântână şi a anunţat imediat pirotehniştii, deoarece fântâna se află în spatele bisericii din localitate iar ieri la acea oră era lume la biserică.

"Intervenţia s-a dovedit a fi complexă şi riscantă, grenada aflându-se la o adâncime de aproximativ 1,5 metri, sub apă, acest fapt determinând solicitarea ajutorului Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşca, care a adus la faţa locului o motopompă, pentru evacuarea apei. Misiunea de identificare, ridicare, cercetare şi detectare a fost îngreunată de izvorârea continuă a apei, ce trebuia evacuată permanent, şi de spaţiul îngust în care se executa intervenţia", adeclarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă, Suceava (ISU).

Grenada era din cel de-al Doilea Război Mondial şi putea exploda în orice moment dacă era scoasă afară din puţ. Oamenii care se aflau la biserica la denii, în special copiii, au fost protejaţi şi îndepărtaţi de zona de risc.

Misiunea celor de la ISU s-a finalizat cu un instructaj făcut locuitorilor cu privire la modul de comportare în astfel de situaţii.

Muniţia a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă, depozitată provizoriu până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.

Misiunea de asanare s-a încheiat la ora 20.30, fără să fie înregistrate victime omeneşti sau pagube materiale.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite