Suceava: Subvenţii mai mici la căldură iarna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Subvenţii mai mici la căldură iarna aceasta
Suceava: Subvenţii mai mici la căldură iarna aceasta

Sucevenii vor primi cu aproximativ 200 de lei mai puţin faţă de anul trecut.

Dacă iarna trecută, familiile cu venituri mici primeau de la stat 615 lei, bani pentru căldură, anul acesta plafonul de subvenţii s-a micşorat.

“În Suceava există 14.500 de ajutoare pentru încălzire dintre care 3.000 pentru sistemele centralizate şi 500 pentru combustibili şi lemne.

Şi rău platnicii pot beneficia de subvenţiae dacă arată în cel mai scurt timp dovada plăţii.

Unii nu au plătit din rea voinţă ori din neputinţă, cert este că noi încercăm să-i ajutăm pe cei care nu dispun de venituri care să le permită să-şi achite utilităţile”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei astazi intr-o conferinta de presa.

Totodată, acesta a mai precizat faptul că Primăria va cere ajutoare de la Guvern pentru ca să poată plăti cărbunele iarna aceasta.

Un proiect pe care edilii vor să-l pună în aplicare este construirea de noi centrale:”Se scot din buget 550.000 de lei pentru realizarea reţelelor termice de la Termica.

După ce o scoatem la licitaţie sperăm să realizăm în viitor o centrală pe biomasă, deoarece are costuri mici”, a adăugat primarul.

Acesta mai speră ca toţi locuitorii care s-au debranşat de la calorifere să se întoarcă la vecheam metodă de încălzire, deoarece aceasta va fi mai ieftină.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite