Suceava: Muniţie de război descoperită în Stulpicani şi Putna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Muniţie de război descoperită în Stulpicani şi Putna
Suceava: Muniţie de război descoperită în Stulpicani şi Putna

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" (ISU) au ridicat în cursul zilei de ieri, la ora 10.30 elemente de muniţie neexplodată din curtea uniui localnic din Stulpicani.

Echipa pirotehnică de la ISU "Bucovina" a efectuat două misiuni de identificare şi ridicare de elemente de muniţie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Primul apel primit de ISU a sosit la ora 10.30 când Sorin A., din Stulpicani anunţa că a descoperit în timp ce săpa la un decantor muniţie de război.

La faţa locului echipa pirotehnică a idetificat cinci cartuşe de infanterie, calibrul 7,62 milimetri, provenind din al Doilea Război Mondia, care au fost ridicate în vederea distrugerii.

În momentul întoareceri la bază aceştia au mai primit un apel, însă de această dată era vorba de un pădurar din Putna care a descoperit o ladă întreagă de muniţie.

Pirotehniştii s-au deplasat la faţa locului de unde au ridicat de pe malul unui pârâu ladă metalică cu mai multe elemente de muniţie în ea.

În Putna au fost gărite şi ridicate 47 cartuşe de infanterie calibrul 7,65 milimetri, un proiectil exploziv trasor calibrul 40 milimetri şi două elemente de muniţie (mecanisme de ghidare), toate provenind din Al Doilea Război Mondial.

Misiunile au fost încheiate cu succes şi nu au existat victime omenşti, iar la faţa locului persoanele în cauză şi sătenii au fost instruiţi cum să procedeze în astfel de cazuri.

Treaba celor de la ISU a luat sfârşit la ora 19.50 când elementele de muniţie au fost depozitate în vederea distrugerii într-un mediu controlat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite