Studenţii pun în mişcare piaţa chiriilor în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai accesibile sunt garsonierele şi apartamentele din cartierele George Enescu şi Burdujeni. Tinerii şi elevii fără loc în cămine au început goana după cazare în oraş. Chiriile încep de la 80 de euro lunar.

Cei cu buzunarele mai „subţiri“ apelează la clasicele anunţuri particulare afişate la avizierele facultăţilor sau lipite pe stâlpii din apropierea unităţilor de învăţământ.
Cele mai ieftine cazări sunt în apartamentele în care locuiesc şi proprietarii. De obicei, este vorba despre bătrâni care pun la dispoziţia celor interesaţi o cameră, acces la baie şi bucătărie, dar au pretenţii ca elevii sau studenţii „să nu aibă vicii, să fie responsabili şi să nu aducă vizitatori la ore târzii“, după cum a cerut Lili Căşuneanu în anunţul postat la avizierul unui hipermarket din apropierea Universităţii „Ştefan cel Mare“ Suceava.

Găteşte chiriaşei

Pensionara spune că preferă să găsească o elevă, dar ar lua în gazdă şi o studentă, numai să fie „cuminte, curată şi ordonată“, şi cere 300 de lei lunar, cu promisiunea că-i va găti chiriaşei sale.
Studenţii se orientează către închirierea unor apartamente cu două camere şi împart cheltuielile cu unul sau doi colegi. „Am fost admisă la Litere şi am vorbit cu două foste colege de liceu să închiriem un apartament în George Enescu. Aşa e mai convenabil şi condiţiile sunt bune“, a spus Amalia Rusu, din Dolhasca, studentă.

Comparativ cu anul trecut, preţurile sunt aproximativ la fel. Cele mai mici chirii sunt în cartierele Burdujeni şi George Enescu, unde o garsonieră costă între 80 şi 120 de euro lunar, iar apartamentele cu două camere se închiriază între 100 de euro şi 150 de euro lunar. În Obcini, chiria la garsoniere începe de la 125 de euro, iar un apartament de două camere de la 150 de euro. În Zamca şi Mărăşeşti, închirierea unei garsoniere începe de la 130 de euro, iar un apartament sub 155 de euro lunar nu se găseşte.

Cele mai scumpe apartamente de închiriat sunt cele din zona ultracentrală, preţul lunar pentru închirierea unei garsoniere fiind de minim 180 de euro, iar în cazul apartamentelor cu două camere chiriile pornesc de la 200-230 de euro.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite