Străzile din Suceava, cufundate în beznă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva luni, oamenilor le este frică să iasă noaptea din casă pentru că nu se aprinde lumina în numeroase cartiere. Situaţia este creată de conflictul juridic dintre firmele care au participat la licitaţia privind repararea defecţiunilor din sistemul de iluminat.

În prezent, sunt zeci de străzi în care nu funcţionează nicio lampă, iar numărul acestora este în creştere. Motivul îl reprezintă faptul că, nici la ora actuală, nu există o firmă care să se ocupe cu reparaţiile.

De fapt, în urmă cu două luni, municipalitatea suceveană a organizat o licitaţie privind acordarea contractului de întreţinere şi reparaţii a sistemului de iluminat public.

Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Suceava, dar rezultatul a fost contestat în instanţă de ceilalţi participanţi. Cum finalul acestei licitaţii depinde de rezultatul procesului, reprezentanţii Primăriei nu pot încredinţeze niciunei firme repararea stâlpilor de iluminat stradal.

Străzile fără lumină

Cei mai ghinionişti sunt sucevenii care locuiesc pe străzile Petru Rareş, Aleea Nucului, Ienceanu, Republicii, Baladei, Celulozei şi George Enescu, unde sunt nevoiţi să înfrunte întunericul seară de seară. „Stau pe strada Nucului şi de o lună nu avem noaptea lumină pe stradă. Îmi este frică să ies din casă după căderea întunericului. Am un frate care stă la două blocuri distanţă şi mi-e teamă să mă duc la el singură. Dacă nu vine soţul cu mine, eu nu ies seara din casă“, ne-a spus Irina Pop, contabilă. Majoritatea locuitorilor de pe străzile Nucului, Ienceanu şi Republicii sunt persoane în vârstă, iar orele serii reprezintă pentru ei motiv de teamă.

„S-a rezolvat contestaţia“

„Mi-e frică să ies din casă, nici nu vedem pe unde călcăm. Într-o seară am ieşit la ora 19.00 şi m-am dus până la o vecină. Când m-am întors am avut senzaţia că e cineva în spatele meu. Cred că era un câine“, ne-a spus Anişoara Străteanu, de 67 de ani, care stă pe strada Republicii.

Reprezentanţii Primăriei susţin însă că rezolvarea problemei se apropie de final. „S-a pierdut foarte mult timp din cauza contestaţiilor. Am primit decizia Consiliului de Analizare a Contestaţiilor, prin care se atestă că rezultatul licitaţiei este unul corect. La începutul săptămânii viitoare firma câştigătoare o să semneze contractul. Apoi se va apuca de treabă“, a promis Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite