Străzile Sucevei, un imens târg auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sucevean analizează preţul unei maşini aflate la vânzare
Un sucevean analizează preţul unei maşini aflate la vânzare

Zeci de maşini second-hand sunt expuse la vânzare în oraş. Şoferii sunt revoltaţi că „rablele“ încurcă circulaţia. De cealaltă parte, proprietarii lor se plâng de lipsa alternativelor.

Străzile Sucevei s-au umplut de maşini second-hand expuse spre vânzare de propritari. Automobilele sunt, de regulă, parcate în zonele centrale ale oraşului pentru ca anunţul să fie observat de cât mai multă lume.


În lipsa unei reglementări a Consiliului Local Suceava, deţinătorii ajung să ocupe zile întregi spaţiile de parcare şi chiar prima bandă de circulaţie de pe străzile principale. „Cred că nu e stradă în oraşul ăsta pe care să nu fie parcată  măcar o maşină de vânzare. Stau acolo cu lunile şi încurcă pe toată lumea“, a spus Marius Doroftianu, pensionar.


Şoferii suceveni sunt revoltaţi


Majoritatea autoturismelor „de dat“ sunt aduse din ţări din Occident, nu sunt înmatriculate şi circulă la limita legală pe străzile din oraş. Majoritatea şoferilor suceveni cu state vechi se arată revoltaţi de atitudinea comercianţilor de ocazie.  Principala nemulţumire este legată de îngreunarea nejustificată a traficului.


„Din cauza ăstora cu maşini de vânzare nu mai am loc de parcare. Trebuie să îmi las maşina pe unde apuc, uneori şi la câteva străzi depărtare. Maşinile astea ar trebui ridicate şi duse la marginea oraşului“, a spus Iulian Dumitrache, şofer.


Pentru „etalarea“ mărfii, vânzătorii preferă Catedrala, centrul, parcările centrelor comerciale, dar şi străzile importante din zonele Obcini şi Burdujeni. „Oriunde te-ai învârti vezi doar maşini de vânzare. Unele stau uitate de luni de zile, încurcând trecătorii, dar şi maşinile“, a spus Dorina Macsim, şomeră. Deşi sunt conştienţi că produc greutăţi, vânzătorii invocă lipsa alternativelor.


„Nu pot arunca maşina la fier vechi, deoarece am investit bani buni în ea. Stau de cinci luni să o vând, am scăzut preţul la jumătate, însă până acum nu am avut vreun ofertant“, a spus Adrian Reuţ, vânzător. Suceveanul spune că a ales această soluţie pentru că este sătul să arunce săptămânal bani pe intrarea în târgul auto de la Cumpărătura.


„Am mers acolo vreo trei luni. Am plătit de fiecare dată taxă de intrare, însă am irosit banii degeaba deoarece nu am reuşit să vând maşina“, s-a plâns acesta.

______________________________

Amenzi grele care nu sperie pe nimeni


Încă din anul 2008, când centrul oraşului era ticsit de maşini cu afişe de vânzare în parbriz, Consiliul Local a emis o hotărâre care fixează amenzi grele pentru proprietarii acestora. „Persoanele fizice care fac acest lucru pot primi o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, iar cele juridice între 1.000 şi 2.500 de lei“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei. Puţini comercianţi de maşini au ţinut însă cont de acestea.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite