Străzile Sucevei, împânzite de ornamente kitsch

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instalaţiile luminoase sunt prost fixate
Instalaţiile luminoase sunt prost fixate

Fierătaniile îmbrăcate în cabluri cu luminiţe care au fost amplasate în tot oraşul pentru sărbătorile de iarnă nu-i încântă pe suceveni. Acestea lasă un gust amar trecătorilor care şi-ar dori brazi naturali, ca în anii trecuţi.

„Sunt nişte rebuturi de la fier vechi împopoţonate cu luminiţe. Nu se compară cu mirosul de brad natural care îţi dă cu adevărat sentimentul de Crăciun“, a declarat Maria Grigoraş, pensionară. Podoabele montate de primărie la tot pasul sunt ruginite, iar ziua au un aspect deprimant.
Scumpe şi ruginite

Gospodarul-şef al oraşului a anunţat în urmă cu câteva săptămâni, când a aprins prentru prima dată luminiţele ornamentale, că nu va mai investi niciun ban în instalaţiile luminoase sau podoabele de Crăciun din cauza lipsei de fonduri. Aşa că sucevenii au rămas cu ornamentele vechi, a căror  starea de degradare se vede cu ochiul liber.

„Au lăsat un an întreg să atârne de stâlpi, timp în care ele şi-au schimbat poziţia şi acum arată de parcă a tunat şi le-a adunat“, a declarat Mihai Balint, student. Aceste instalaţii şi podoabe luminoase costă municipalitatea câteva sute de lei pe lună. Subiectul s-ar părea că este unul tabu pentru şefii oraşului, care evită să dea răspunsul la întrebarea „Cât ne costă factura la curent în luna decembrie?“. Aceştia fie nu pot fi contactaţi, fie plasează sarcina în cârca altuia.

„Ornamentele sunt ale primăriei, nu sunt închiriate şi sunt aceleaşi de anul trecut. Pentru mai multe detalii doar directorul tehnic poate răspunde“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimar. Directorul tehnic Florin Cerlincă nu a putut fi contactat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite