Străzi peticite cu 22 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri dimineaţă, un prim echipaj de asfaltatori a putut fi văzut pe Calea Burdujeni, astupând de zor gropile apărute în carosabil. „În sfârşit pare că se face ceva, că riscam să-mi distrug maşina de tot. Sper ca în scurt timp să asfalteze toată strada, că altfel doar aruncă bani pe fereastră“, ne-a spus Vasile Popa, inginer.

Oraşul, şantier permanent

Primele străzi care beneficiază de peticeală sunt bulevardul Sofia Vicoveanca, străzile Cuza Vodă, 22 Decembrie şi Ecaterina Teodoroiu. „Am stabilit cu firmele care au efectuat lucrările la canalizare că se vor ocupa şi de aducerea străzilor la condiţiile dinainte de săpături“, a spus Viorel Seredenciuc, viceprimar.

Potrivit acestuia, lucrările de peticire vor continua întregul an, atât cât vor dura şi lucrările din cadrul ISPA din oraş. Acest lucru îi nemulţumeşte pe şoferii suceveni. „Nu ne rămâne decât să ne mutăm. Dacă o vor ţine tot anul cu săpături şi asfaltări, nu vom mai avea pe unde circula. Ruşine edililor că ne ţin în condiţii ca în statele subdezvoltate din Africa“, a răbufnit Vasile Mihăescu, comerciant.

Prima etapă de peticeală va demara în forţă luni, banii necesari, respectiv 22 de milioane de lei, fiind luaţi din fonduri europene. Prioritară va fi astuparea gropilor imense şi a străzilor ce par bombardate. „În mare parte va fi vorba doar de peticiri, posibil doar una sau două străzi să fie asfaltate integral“, a mai spus viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite