Stranierii îşi refac dinţii în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia îşi fac programări cu un an înainte ca să prindă loc. Cei care muncesc în străinătate spun că le este imposibil să-şi facă tratamente acolo din cauza preţurilor mari. Venirea lor acasă a săltat încasările stomatologilor.

Pentru a reuşi să facă faţă avalanşei de pacienţi sosiţi  din Italia sau Spania, medicii stau peste program sau vin din timpul liber la cabinet.
„Eu personal lucrez de dimineaţă până seara cu o pauză de două ore la prânz, însă rămân şi peste program când este nevoie sau vin şi sâmbăta. În această perioadă am aproximativ 30 de pacienţi pe zi. Dacă ar fi mai mulţi, nu ar mai fi calitate“, a declarat dr. Ioan Costea, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Suceava. Doctorii susţin că această perioadă este benefică atât pentru pacienţi, cât şi pentru ei.

„E un fel de terapie intensivă“

„Pentru pacienţii din străinătate este avantajos pentru că au parte de calitate la preţuri mult mai mici decât afară, iar cabinetele îşi întăresc bugetul deoarece cheltuielile sunt aceleaşi în tot anul, însă veniturile nu. E un fel de terapie intensivă“, a completat medicul. Petru Marian Ciurari lucrează în Italia ca şi vopsitor auto, iar în fiecare concediu când vine acasă trece pe la stomatolog la un consult.

„Tata mi-a făcut programare din timp şi am venit să îmi tratez ce mai am. În Italia sunt foarte mari preţurile. Nu ne permitem să plătim nici măcar în rate. Un dinte de pus costă 1.000 de euro“, ne-a spus Petru Marian Ciurari. Din cauza preţurilor mari practicate în străinătate, stranierii povestesc că ajung acolo la stomatolog doar în situaţii de urgenţă, când nu-şi mai pot calma durerile de dinţi.

„Pe prietena mea o durea odată o măsea foarte tare şi a mers la urgenţe la ei şi nu a plătit nimic, însă altfel nu ne permitem. În plus, la noi, calitatea e net superioară celei de acolo“, a mai spus Petru Marian Ciurari.

Programări la dentist pentru anul viitor

Cei care nu au avut foarte multe zile de concediu şi nu şi-au rezolvat toate problemele şi-au făcut programări pentru anul viitor.
„Cei cărora nu le-am terminat lucrările i-am programat pentru anul viitor. Am tratat urgenţele, iar ce am putut am amânat. Astfel, pacientul, în tot acest timp, poate vedea calitatea lucrărilor şi decide dacă se întoarce sau nu. Pacienţii sunt foarte bine informaţi,  vor să ştie exact ce li se face, iar medicii trebuie să fie foarte responsabili“, a spus în final dr. Ioan Costea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite