Suceava: „Stranierii“ au dat peste cap traficul auto din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: „Stranierii“ au dat peste cap traficul auto din Suceava
Suceava: „Stranierii“ au dat peste cap traficul auto din Suceava

Circulaţia în zonele centrale a fost ieri aproape paralizată la orele de vârf

Şoferii care au avut drum prin Burdujeni şi centru au circulat bară la bară din cauza şantierelor din oraş şi a revenirii acasă a celor care lucrează peste hotare.

Nervi, injurii şi claxoane. De astfel de „bucurii“ au avut parte ieri şoferii care au ales bulevardul Calea Unirii. Sute de autoturisme au circulat cu viteza melcului pe ambele sensuri de mers pentru că multe străzi sunt închise circulaţiei pentru a fi modernizate. Dacă în zilele obişnuite şoferii străbăteau oraşul în aproximativ 20 de minute, marţi aceştia au făcut şi o oră până la serviciu. „Traficul este infernal. S-a blocat aproape cu totul, astfel încât sunt nevoit să petrec câteva zeci de minute aici. Aşa se întâmplă când ai o singură cale de a străbate oraşul”, s-a plâns Gheorghe Ciubuc, şofer.

Probleme multe, rezolvări puţine

Conform autorităţilor, principala cauză care a dat peste cap traficul este legată de revenirea acasă a sucevenilor care muncesc în străinătate. Un alt motiv al ambuteiajelor îl reprezintă lucrările care au loc pe diverse străzi din oraş. Fără să fi găsit soluţii concrete care să ducă la fluidizarea circulaţiei auto, edilii dau asigurări că vor rezolva totuşi problema cu ajutorul poliţiştilor de la Circulaţie. „O dată la două zile discutăm cu poliţiştii şi cu specialiştii din cadrul Primăriei, astfel încât să nu apară probleme în trafic”, a declarat  Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Şoseaua ocolitoare va fi gata în trei ani

Pentru a fluidiza traficul, nouă poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere au fost trimişi pe teren. „Numeroasele“ echipaje ale poliţiei au ajuns pe strada Traian Vuia, spre Iţcani, şi în apropierea centrului comercial Shopping City, spre Burdujeni. Pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii cât de cât normale, Laurenţiu Hermeniuc, comisarul-şef al Poliţiei Rutiere le recomandă şoferilor „să circule cu atenţie deoarece acesta este traficul într-o localitate urbană”. Chinul şoferilor care traversează oraşul va lua sfârşit în minimum de ani, când va fi dată în folosinţă şoseaua de variantă prin Moara.
Lucrările la variantă sunt în toi. Au fost aduse aparate performante pentru realizarea acesteia, iar avocaţii caută proprietarii terenurilor pentru a se urgenta lucrările, astfel încât în mai puţin de trei ani varianta să fie gata”, a dat asigurări Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite