Strada brăzdată de gropi din metru în metru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare crater de pe strada Gheorghe Doja are o lungime de 1,5 metri
Cel mai mare crater de pe strada Gheorghe Doja are o lungime de 1,5 metri

În zonă nu s-au mai făcut asfaltări din 2004, când strada a fost spartă de echipele care au schimbat magistrala de apă. 

Locuitorii de pe stradaGheorghe Doja din cartierul Burdujeni trăiesc zilnic un coşmar din cauza gropilor din asfalt. „Sunt atât de multe încât nu ai cum să le eviţi şi atunci mergi cu doi kilometri la oră, mai rău e pentru cei care vin aici pentru prima dată şi nu le cunosc şi atunci se întâmplă foarte multe accidente“, a declarat Ionuţ Luchian, locatar în zonă. Chiar în faţa blocului lui Ionuţ se află un crater cu o lungime de peste 1,5 metri şi o adâncime de 20 de centimetri, care îi scoate din minţi pe şoferii care circulă pe strada Gheorghe Doja.

Şi pietonii s-au săturat

„În fiecare seară se aud scârţâituri de maşini, când şoferii îşi dau seama peste ce gropi au dat, ca să nu mai spun de înjurături şi claxoane“, a adăugat suceveanul.

Problema acestui crater gigantic nu ar fi aşa de mare dacă pe aceeaşi porţiune de drum nu s-ar afla alte zeci de gropi, mai mici în diametru, dar la fel de adânci. „Nu am văzut să vină cineva să asfalteze pe aici şi nici să se lucreze ca să spui că din cauza asta arată aşa strada. S-a degradat pur şi simplu pentru că nu a fost întreţinută“, a spus Ioan Ciobanu, locuitor din cartierul Burdujeni.

Asfaltări o dată la 10 ani

Strada e plină de gropi, un crater lângă altul fac aproape imposibilă circulaţia maşinilor pe ambele sensuri. „Drumul nu era aşa de rău înainte de topirea zăpezii, acum însă e sub orice critică. Şoferii care trec pe aici încetinesc sau merg pe contrasens, altfel rămân fără roată“, a explicat Ionuţ Luchian.

Potrivit declaraţiilor viceprimarului municipiului Viorel Seredenciuc, strada Gheorghe Doja a fost asfaltată în urmă cu şase ani. „Ultimele lucrări de asfaltare s-au executat în anul 2004 sau 2005, când a fost înlocuită o magistrală de apă potabilă“, a explicat Viorel Seredenciuc.

Uitaţi în centrul oraşului

Ignoraţi de autorităţi, locuitorii de pe strada Gheorghe Doja se tem să nu treacă prin  ce au trecut cei de pe strada Cernăuţi, care au aşteptat 10 ani ca municipalitatea să intervină şi să facă reparaţii. „Este totuşi o zonă circulată, trec şi autobuze ale primăriei, este o cale de acces către cartierul Iţcani şi Gara din Burdujeni, chiar nu face nimeni nimic?“, a întrebat Valentin Lăcătuş, şofer.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite