Ştefan Petrescu a fotografiat frumuseţile României din cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul a reuşit să îmbine două mari pasiuni ale sale, arta fotografiei şi pilotajul, rezultând două albume inedite, perspective aeriene ale României şi Bucovinei.

Ştefan Petrescu a ajuns la vârsta de 77 de ani, purtând pe umeri o experienţă de viaţă de neegalat. Are cel puţin câte o povestioară despre fiecare ţară din lume şi fotografii care să depună mărturie cu privire la oamenii importanţi pe care i-a întâlnit cu diferite ocazii, în general datorită meseriei sale. Fotograf, pilot, jurnalist, sportiv, Ştefan Petrescu este un personaj de roman sau de film, căci experienţa vieţii sale ar umple lejer paginile unei cărţi. A făcut primele fotografii din viaţa sa în anii tinereţii, când era campion la schi şi a plecat într-o excursie la munte cu colegii săi.

Şi-a umplut tolba cu imagini din Asia, Japonia, Africa de Sud şi toată Europa, a fost şi reporter de război în Nigeria, Kurdistan, Liban, Israel şi Iran, apoi s-a întors în ţară, după o "excursie“ de 37 de ani prin Europa de Vest. Cu cele 100.000 de mărci pe care le-a obţinut în urma vânzării celor 300 de aparate de fotografiat vechi pe care le-a colecţionat de-a lungul a zece ani a construit în Suceava casa în care locuieşte din anul 2008.
 
Citiţi impresionanta poveste a lui Ştefan Petrescu în ADS Suceava, care apare mâine şi costă 0,9 lei. Săptămânalul va putea fi achiziţionat de la tarabele de presă în perioada 22-28 septembrie. 


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite