Suceava:Mii de euro pentru Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava:Mii de euro pentru Ştefan cel Mare
Suceava:Mii de euro pentru Ştefan cel Mare

Restaurarea va începe de la anul şi va scoate din bugetul locat peste 85.000 de euro.

Edilii suceveni şi-au propus zilele trecute să restaureze statuia lui Ştefan cel Mare care face parte  din Patrimoniul Cultural al Sucevei.

Localnicii însă nu văd cu ochi buni această decizie, deoarece jumătate din suma care trebuie vine din bugetul local şi doar 50% de la Ministerul Culturii şi Cultelor.

Primăria spune că în total are nevoie de 175.000 de euro pentru refacerea structurii statuii şi a soclului.  Sucevenii însă găsesc altă întrebuinţare a sumei de 85.000 de euro, bani ce vor ieşi din banii contribuabililor.

“Noi vrem străzi fără gropi, illuminate corespunzător, vrem blocurile toate izolate, avem alte nevoi. Dacă ne apucăm acum să restaurăm toate statuile din oraş vom cheltui banii care trebuie să ajungă în alte părţi”, spune Costel Ciornei, zugrav.

Cele mai mari nemulţumiri ale oamenilor sunt legate de starea trotuarelor şi a străzilor din oraş.

“Ei vor să bage banii într-o statuie, ştiu că este a lui Ştefan, dar nu mă încălzeşte cu nimic pe mine. Mi-ar plăcea ca fata mea să se poată da cu rolele pe trotuarele dintre blocuri şi nu pe stradă să o calce maşinile.

Peste tot gropi de ajung oamenii să-şi strice maşinile”, a spus Mioara Creţu, manager.

Cu toate acestea, primăria este foarte încântată de proiect şi abia aştepată să primească banii de la Minister. 

“Monumentul amplasat în parcul din zona Cetăţii de Scaun se află într-o stare avansată de degradare. Lucrările vor înceope din 2010 şi sperăm să ducem la bun sfârşit acest proiect de restaurare.

Este vorba de istoria noastră, de identitatea noastră naţională”, a declarat Lucian Har;ovschi, viceprimarul Sucevei. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite