Staţiunile montane din Suceava duc dorul turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la recepţioner puteţi afla dacă mai sunt camere disponibile pentru noaptea de Revelion
De la recepţioner puteţi afla dacă mai sunt camere disponibile pentru noaptea de Revelion

Cazările la pensiuni şi hoteluri au scăzut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când, înainte de Sărbători, nu se mai găsea niciun loc liber.

Turiştii care nu au avut timp să-şi rezerve o cameră la un hotel sau la vreo pensiune montană pentru a petrece noaptea dintre ani mai au o şansă pe ultima sută de metri. Din cauza impasului financiar în care se găsesc majoritatea românilor, mulţi au preferat să renunţe la vacanţa de Sărbători într-o staţiune de munte.

Astfel că, din lipsă de turişti, încasările hotelierilor au scăzut drastic. „Sunt incomparabil mai puţini turişti în staţiune acum faţă de anul trecut. Încasările noastre au scăzut cu până la 40%. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, nu mai aveam niciun loc liber la cazare“, a declarat Irina Şomâtcă, recepţioneră la un hotel din Vatra Dornei.

La particular, 80 de lei

Dacă hotelurile sau pensiunile nu-i încântă pe turişti, aceştia pot alege casele localnicilor. În fiecare an, în perioada Sărbătorilor de iarnă, în staţiunea Vatra Dornei turiştii pot vedea, pe lângă pârtie şi localuri, oameni cu chei în mână care oferă cazare în propriile gospodării.

„O cameră la particular costă cam 80 de lei pe noapte“, a declarat Mariana Pintilei, localnică. Această posibilitate îi încântă pe turişti deoarece, în majoritatea cazurilor, oamenii oferă atât cazare, cât şi masa cu bucate tradiţionale şi obiceiurile specifice Sărbătorilor de iarnă.

Preţurile unei nopţi de cazare în staţiunile din jurul Sucevei, în preajma Revelionului, variază între 64 şi 149 de lei, în funcţie de condiţii. Cei care caută pachetele de patru nopţi, care includ şi trei mese pe zi, plus cina festivă de Anul Nou, trebuie să scoată din buzunar între 200 de euro, la un hotel de două stele şi 810 euro, la un hotel cu patru stele din Vatra Dornei, amenajat în clădirea fostului cazino.

Turiştii cu dare de mână au ocupat toate locurile de cazare ale acestui hotel, rămânând doar un singur apartament de două persoane, la preţul de 800 de euro. La un alt hotel din Vatra Dornei, cu două stele, mai sunt disponibile patru camere single, o cameră dublă şi una triplă. „Pentru perioada Revelionului mai avem disponibile pachete care includ cazare, masă şi cina festivă“, a declarat Felicia Niculiţă, recepţioner. Preţurile pachetelor variază aici între 970 şi 1.190 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite