Start la înscrierile în unităţile de învăţământ din MAPN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

237 de locuri sunt scoase la concurs la cele trei şcoli militare de maiştri din ţară.

Toate colegiile, şcolile militare şi academiile din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi-au lansat zilele trecute ofertele educaţionale pentru anul şcolar 2011-2012.

„Planul de şcolarizare al Ministerul Apărării pentru anul de învăţământ 2011-2012, relevă o ofertă mai bogată ca în anii precedenţi, printr-un număr mare de locuri pentru toate categoriile de forţe ale armatei – terestre, aeriene şi navale“, a explicat Col. Mugurel Anton, comandantul Centrului Militar Judeţean Suceava.

Toate cele trei colegii militare din ţară de la Câmpulung Moldovenesc, Breaza şi Alba Iulia au câte 120 de locuri scoase la concurs, dintre care 20 pentru fete. Elevii care se visează făcând o carieră militară şi vor să participe la concursul Colegiului Militar liceal „Ştefan cel Mare“ au timp până pe 1 iunie la ora 18.00 să se înscrie, ca a doua zi să aibă loc testul grilă de verificare a cunoştinţelor.

Până la susţinerea testului grilă, elevii trebuie să se prezinte la Biroul de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Suceava, să susţină apoi un examen medical la o clinică militară, să îşi întocmească dosarul de înscriere şi să susţină o evaluare psihologică şi una a aptitudinilor fizice. „Unchiul meu este militar şi îmi doresc şi eu să ajung ca el de aceea vreau să fac şi liceul militar. Mă pregătesc în particular de aproape doi ani. Sunt sigur că o să intru“, ne-a spus Gabriel Bodnărescu, elev în clasa a VIII-a.

Tinerii care au absolvit liceul pot alege să urmeze o academie militară sau o şcoală militară de maiştri şi subofiţeri. La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu sunt 230 de locuri, din care 43 pentru fete, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“ Braşov sunt 77 de locuri (din care 17 petru fete), la Academia Tehnică Militară Bucureşti - 53 de locuri, în timp ce la Academia Navală de la Constanţa sunt 40 de locuri.

Citiţi şi: Suceava: 2% din impozitul de venit pentru un avion sanitar SMURD

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite