Start la admitere la Şcoala de Jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii se antrenează să devină jandarmi la şcoala din Fălticeni
Tinerii se antrenează să devină jandarmi la şcoala din Fălticeni

Până în prezent şi-au depus cererile 55 de tineri. Cetăţenii rromi se plâng că pentru ei sunt rezervate doar 5 locuri.

Sucevenii care doresc să îmbrace haina militară, undeva mai aproape de casă, pot alege Şcoala de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni, unde pentru anul 2010 s-au scos la concurs 150 de locuri, atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. Cursurile durează doi ani, iar până în prezent şi-au depus dosarele 55 de tineri.

Reprezentanţii jandarmeriei vor să egaleze performanţa de anul trecut, când s-au înscris 596 de persoane, dar numai 50 au fost selecţionate. „Majoritatea dintre ei au preferat limba engleză la proba scrisă“, a spus Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, despre calitatea concurenţilor de anul trecut.

Rromii vor zece locuri

Persoanele de etnie rromă se plâng că pentru ei au fost scoase la concurs doar cinci locuri. „Să fie măcar zece pentru noi. Sunt destui rromi care vor să urmeze o astfel de şcoală şi vrem aceleaşi şanse. Pentru noi, bărbaţii, care am făcut liceul, meseria de jandarm este prima pe listă“, susţine Romeo Hrubă, un candidat de anul trecut care a fost respins.

Cei care au intrat anul trecut la Şcoala de Jandarmi ne-au spus că principalul avantaj este că fac orele alături de casă şi că-şi pot vizita rudele şi prietenii mult mai des decât dacă ar fi făcut şcoala în Capitală. „Mi-am dorit să fac o şcoală militară, am vrut să mă duc la Bucureşti la Academia de Poliţie, însă m-am gândit că o să-mi fie peste mână. Este bine că s-a înfiinţat o şcoală şi la noi în judeţ“, ne-a spus Adrian Horhotă, aflat în primul an.

Informaţii suplimentare

La nivel de ţară, la instituţiile care se subordonează Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt scoase 413 locuri, dintre care 15 pentru persoanele de etnie rromă. La înscrierile de anul trecut, media de vârstă a candidaţilor a fost de 21 de ani, iar cei mai mulţi abia au împlinit 19 ani când şi-au depus dosarul. Şcoala de la Fălticeni este cea mai nouă din ţară, iar anul acesta se organizează concurs de admitere pentru a doua oară.

Cei care doresc mai multe informaţii cu privire la condiţiile de înscriere, probele sau bibliografia de concurs, se pot prezenta la sediul Inspectoratului de Jandarmi de pe strada Traian Vuia, nr. 7 bis sau pot suna la numărul de telefon 0230.522.998.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite