Sport la înălţime pe cerul Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aerocluburile din judeţ se întrec în oferte pentru a-i atrage în zboruri de agrement pe iubitorii de senzaţii tari. Pasionaţii pot încerca zborurile cu avioanele uşoare, cu parapanta, deltaplanul sau salturile cu paraşuta la cele cinci cluburi de profil din judeţul Suceava.

Asociaţia Sportivă de Zbor cu Parapanta „Cumullus“ din municipiul Suceava oferă fiecărei persoane curioase câte o zi fără plată, următoarele zboruri fiind contracost. „Important e ca persoana să fie într-o stare de sănătate bună şi să vină echipată cu bocanci“, a subliniat Ciprian Pascan, preşedintele clubului.

Deplasări pe bază de programare


În orele oferite de piloţii „Cumullus“ se fac atât zboruri de agrement în tandem, cât şi cursuri pentru începători şi avansaţi. Preţul unui singur zbor este de aproximativ 50 de lei, lansările cu parapanta fiind făcute de la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Straja. Deplasările spre aceste localităţi se fac în mod organizat, în urma programărilor. Totul depinde de condiţiile meteorologice. „Ceea ce facem noi nu este un sport de adrenalină, un sport extrem, ci este vorba de multă disciplină, responsabilitate şi implicare“, a precizat Ciprian Pascan. La club se organizează şi cursuri de pilotaj pentru cei care vor să-şi dezvolte pasiunea pentru zbor. În apropiere de Vatra Dornei, la Floreni, se organizează zboruri de agrement cu motodeltaplanul şi cu avionul ultrauşor. Durata unui zbor este de minimum 15 minute, iar distanţa parcursă este de maximum 30 de kilometri.


45 de lei pentru 10 minute de zbor


Preţul unui zbor de 15 minute este de 100 de lei. Copiii cu vârsta peste 14 ani care doresc să urce într-un motodeltaplan sau într-un avion au nevoie de acordul scris al părinţilor. Şi la Floreni se organizează cursuri de pilotaj. Sucevenii au posibilitatea să încerce câteva zboruri de agrement cu planorul la Salcea, la aeroclubul de stat. Durata unui astfel de zbor este de 5-10 minute, iar preţul este de aproximativ 45 de lei (10,4 euro).

Tot la Salcea există posibilitatea organizării de zboruri de agrement cu avioanele ultrauşoare de pe un aerodrom particular. Salturi cu paraşuta se fac la Frătăuţi, vârsta minimă fiind de 16 ani pentru amatori. De asemenea, aici se organizează zboruri de agrement desupra oraşului sau deasupra mănăstirilor. „Acestea se pot face la înălţime mică, astfel încât să se poată face fotografii sau filmări reuşite“, a precizat Dorin Croitoru, reprezentant al aerodromului. Şi la Frătăuţi există o şcoală de pilotaj pentru avioane ultrauşoare.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite