Spitalul de Urgenţă Suceava ar putea fi clasat în categoria I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca SJU să fie considerat spital de categoria I şi implicit banii care sunt decontaţi de CAS să fie mai mulţi, spitalului i-ar mai trebui o secţie de Chirurgie Cardio-Vasculară, încă o sală de naştere pe lângă cele două care există, ca proporţia de bolnavi transferaţi în alte spitale în timp de 72 de ore să fie sub 0,03%, iar numărul bolnavilor care vin din alte judeţe să se trateze la Suceava să fie de 30%.

Potrivit Hotărârii de Guvern 303/2011 privind strategia de raţionalizare a spitalelor din toată ţara, Spitalul Judeţean Suceava ar fi de categoria a III-a, însă situaţia pe care s-a bazat clasificarea din HG este din anul 2009. Faptul că în ultimii doi ani Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost reabilitat şi modernizat în proporţie de 70%, iar lucrările continuă, conducerea spitalului speră ca odată cu aplicarea normelor să urce pe locul al II-lea sau chiar pe locul I.

Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a dezvoltat foarte mult în ultimii doi ani, iar statistica pe care se bazează HG nu este foarte concludentă având în vedere că nu s-au luat în considerare şi ultimii doi ani“, a explicat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Conducerea spitalului susţine că va încerca dezvoltarea SJU la nivel de categoria I. „Dezamăgirea ar fi foarte mare dacă am rămâne la categoria a III-a. Prin modernizarea şi dotările din ultima perioadă noi îndeplinim criteriile pentru categoria a II-a, iar pentru categoria I mai avem câteva criterii“, ne-a spus Vasile Rîmbu, managerul SJU Suceava.

Astfel, pentru ca SJU să fie considerat spital de categoria I şi implicit banii care sunt decontaţi de CAS să fie mai mulţi, spitalului i-ar mai trebui o secţie de Chirurgie Cardio-Vasculară, încă o sală de naştere pe lângă cele două care există, ca proporţia de bolnavi transferaţi în alte spitale în timp de 72 de ore să fie sub 0,03%, iar numărul bolnavilor care vin din alte judeţe să se trateze la Suceava să fie de 30%.

Ultimele două criterii sunt mai dure şi greu de îndeplinit, însă în privinţa primelor două vom putea să le îndeplinim. Aşteptăm normele de aplicare să vedem exact ce prevăd şi unde ne vom clasa“, a mai spus Vasile Rîmbu. 

Citiţi şi: Taxă de intrare în Spitalul Judeţean Suceava

Suceava: Medici la domiciliu non-stop

Suceava: Consultaţiile gratuite la Ambulanţă, ignorate

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite