Spitalul Judeţean, în modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii vor fi trataţi în condiţii moderne
Pacienţii vor fi trataţi în condiţii moderne

Principala unitate medicală din Suceava intră în această primăvară într-un amplu program de modernizare, care se va finaliza în aprilie 2011.

După reabilitare şi dotări, ambulatoriul Spitalului Judeţean va oferi pacienţilor servicii la nivel european. Modernizatea se face printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de 4,6 milioane de lei, din care 3,79 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile.

După reabilitare, la parterul spitalului vor funcţiona cabinetele de medicină internă, hematologie, cardiologie, nefrologie, pneumologie, neurochirurgie, dermatologie, reumatologie, neurologie, gastroenterologie, ortopedie, urologie, ORL, chirurgie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie generală şi oftalmologie.

Totodată, printre aparatele care vor fi achiziţionate se numără şi un biomicroscop, ecograf Doppler cu sonde pentru cord, trusele de instrumentar necesare şi mobilier adecvat, aparate de narcoză şi reanimare rectoscop, electrocauter, baie galvanică, aparat de laserterapie, videocolonoscop, artroscop şi echipament radiologic mobil.

Ambulatoriul va fi folosit inclusiv de persoanele care nu sunt internate, cât şi de pacienţii care au fost internaţi, evoluţia acestora putând fi urmărită în continuare de medici.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite