Suceava: Şoselele Sucevei, asfaltate din 2010 (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii cred că singurele soluţii pentru aerisirea traficului sunt străzile suspendate şi variantele ocolitoare. 

Edilii aşteaptă minuni din sectorul privat

Edilii suceveni spun că starea proastă a multor şosele ale municipiului este o problemă temporară. Şefii Primăriei promit să înceapă de la anul asfaltarea străzilor şi se arată convinşi că, peste două decenii, imaginea oraşului se va ridica la pretenţiile unei urbe occidentale.

„Cu siguranţă peste 20 de ani toate străzile, drumurile, trotuarele din oraş vor fi la standarde europene. Din 2010 începem asfaltarea străzilor din municipiu. O parte din bani îi vom obţine de la Guvern, iar restul de la bugetul local“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimar.

O variantă care ocoleşte Iţcaniul

Consiliul Judeţean Suceava are aprobate 15 proiecte finanţate din fonduri europene pentru refacerea infrastructurii rutiere din judeţ. Unul dintre acelea a fost demarat în cursul acestui an şi prevede amenajarea unei variante ocolitoare a municipiului Suceava, pe strada Cernăuţi.

„Din punctul meu de vedere, cea mai gravă problemă a Sucevei este lipsa unui drum care să preia o parte din traficul rutier de pe Calea Unirii“, este de părere suceveanul Ovidiu Stanciu. Acesta crede că în următorii 20 de ani s-ar putea construi o cale de acces rutier suplimentară, care să facă joncţiunea dintre Calea Cernăuţi şi DN29A Botoşani-Burdujeni-Dorohoi. Un alt proiect, demarat deja de muncipalitate, care ar putea rezolva problema aglomeraţiei în trafic, este cel al amenajării unei variante ocolitoare pentru maşinile de mare tonaj.

Planul prevede amenajarea unei şosele suspendate care să preia traficul greu dinspre E85 spre DN17A în zona Moara până în 2014. Tot la capitolul infrastructură rutieră, mulţi sucevenii se arată nemulţumiţi de numărul mult prea mic de locuri de parcare. „Maşinile n-ar trebui să poată urca pe trotuare pentru a parca. Copiii noştri ajung să meargă pe stradă. Sper ca, peste 20 de ani, să nu mai avem astfel de probleme“, a declarat Tudor Stemian, muncitor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite