Şomerii suceveni pun mâna pe carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul celor care urmează cursuri de recalificare la Forţele de Muncă s-a triplat în ultimele trei luni. Sucevenii au devenit tot mai conştienţi că, dacă se reprofilează, au mai multe şanse să-şi găsească joburi convenabile.

Tot mai mulţi suceveni lasă pixul sau şurubelniţa din mână pentru tava de ospătar sau foarfeca de frizer. Peste 630 de şomeri s-au înscris în primele trei luni la cursurile de recalificare organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Numărul celor care încearcă să se reprofileze s-a triplat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În întreg anul 2009 s-au calificat 900 de şomeri, dintre care aproximativ jumătate şi-au găsit un loc de muncă.


Aurelia Palaniuc (46 de ani) urmează acum cursuri de coafeză, după ce a fost croitoreasă vreme de aproape 20 de ani. „Sunt în şomaj de aproape 7 luni. Sper să-mi găsesc un loc de muncă la un coafor sau o frizerie pentru că e plin oraşul de ele şi au mai fost scoase locuri, dar dacă nu aveam cursuri făcute nu mă lua nimeni“, a explicat Aurelia Palaniuc.


889 de joburi la „bursă“


Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul vineri, de la ora 10.00, în holul mare al Casei de Cultură. Cele 133 de firme prezente la Bursa Locurilor de Muncă vor oferi 346 de posturi în confecţii, prelucrarea lemnului, construcţii, comerţ, turism, transporturi şi alimentaţie publică.


Mai generoasă este oferta pentru străinătate. „Sunt disponibile 543 de joburi în meserii precum cea de tâmplar, zugrav, farmacist, medic“, a explicat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite