Sofia Vicoveanca, ignorată de edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii oraşului spun că artista nu poate cânta în această seară pentru că ar fi ocupată. Interpreta susţine că nu a fost invitată. Sucevenii care s-au obişnuit cu prezenţa interpretei de muzică populară la concertul de Revelion sunt revoltaţi.

Autorităţile au uitat de emblema muzicii populare a judeţului. Sucevenii care vor sărbători trecerea dintre ani în aer liber, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, nu o vor mai vedea pe Sofia Vicoveanca. Artista nu a fost inclusă pe lista interpreţilor care vor cânta pentru suceveni în această seară. 

„Este păcat că nu vine Sofia Vicoveanca de Revelion pentru că este comoara judeţului. Pot veni şi formaţii pentru tineri, dar ea reprezintă valorile tradiţionale“, a declarat Doina Toma, secretară. 

„Nu m-a invitat nimeni“

„Sofia Vicoveanca este emblema Bucovinei şi este păcat că nu ţinem cont de acest lucru. Am crescut cu cântecele domniei sale“, ne-a spus Mariana Huţanu.

Edilii se încurcă în declaraţii contradictorii atunci când sunt întrebaţi despre această absenţă. „Doamna Sofia are un alt contract şi nu poate veni la Suceava pentru Revelion“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei. Sofia Vicoveanca are însă altă variantă. „Pe mine nu m-a invitat nimeni să cânt în Centru. Probabil că sucevenii s-au săturat de mine“, oftează artista, care  a ţinut să facă urări de bine şi sănătate pentru noul an. „Pentru toţi cei care iubesc folclorul le doresc ca Dumnezeu să îi aibă în pază, să îi apere, să le dea belşug, linişte şi sănătate de Anul Noul. Să fie un an mai bogat pentru sucevenii mei, oraşul meu de suflet“, a declarat Sofia Vicoveanca.

Pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor vor  urca în această seară, începând cu ora 20.00, Alexandru Recolciuc, Marius Zgâianu, Laura Lavric, Sorin Filip, Margareta Clipa, George Finiş, Călin Brăteanu şi Ansamblul „Datina“. Fly Project va concerta după ora 22.20. Spectacolul de Revelion costă 50.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite