Şoferiţă din Suceava urmărită penal după moartea unui poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii tragediei de la sfârşitul săptămânii trecute, în urma căreia un poliţist local şi-a pierdut viaţa, iar un agent al Poliţiei Rutiere a fost grav rănit, au decis începerea urmăririi penale faţă de şoferiţa care nu a acordat prioritate echipajului aflat în misiune.

„Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus începerea urmăririi penale faţă de Loredana Elena Leonte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a precizat procurorul Mirela Fănaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit anchetatorilor, şoferiţa a schimbat direcţia de mers la stânga fără să se asigure. Pentru a evita coliziunea, autoturismul condus de agentul din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a derapat şi s-a izbit de un altul, parcat pe acostament, după care s-a răsturnat. Accidentul a avut loc pe 3 septembrie, pe raza localităţii Cumpărătura. Poliţistului local Neculai Costeniuc a murit în urma impactului, iar Marius Scutaru, agentul de la Poliţia Rutieră Suceava care îl însoţea a fost grav rănit.

Agentul de la Rutieră, transferat la Bucureşti

Starea acestuia s-a stabilizat, astfel că a fost transportat în cursul zilei de ieri la o clinică din Bucureşti pentru a beneficia de îngrijirile medicale necesare recuperării. „Decizia transferării cu elicopterul la clinica din Bucureşti a survenit ca urmare a numărului mare de zile de îngrijiri medicale, între 80-90, necesare recuperării colegului nostru“, a precizat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a identifica persoana care a efectuat apelul la 112 pentru a denunţa falsul traficant de ţigări în urmărirea căruia a pornit echipajul. Singura sancţiune pe care o riscă aceasta este însă o amendă contravenţională.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite