Şoferii veniţi din UE, „abonaţi“ la accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii spun că se aşteaptă la o creştere a accidentelor de acest gen, odată cu întoarcerea sucevenilor acasă, în concediul de vară.

În ultimele săptămâni, din ce în ce mai multe maşini înmatriculate în ţările Uniunii Europene circulă pe străzile din Suceava. Numere de Italia, Spania, Bulgaria, Ucraina sau Anglia pot fi remarcate la orice pas, dar şi în accidente auto. Numai în acest weekend poliţiştii suceveni au intervenit la 11 accidente rutiere.

„Multe accidente au fost produse pe fondul consumului de alcool şi nerespectarea vitezei. A fost o perioadă plină. Încercăm să luăm toate măsurile pentru prevenirea acestor evenimente, dar nu putem să le împiedicăm“, ne-a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

„În august va fi vârful“

Tot el a mai precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de accidente în care sunt implicate maşinile venite din Italia sau Spania. „Sunt perioade şi perioade. În luna august va fi vârful, când cei plecaţi în străinătate se vor întoarce în masă“, a adăugat Gabriel Panţiru. Şi medicii de la Urgenţe au remarcat că, odată cu perioada verii, sunt aduse pentru ajutor medical tot mai multe victime în care sunt implicate maşinile stranierilor.

„Au început să apară multe accidente în care au fost implicate maşini cu numere de Italia. Şi acolo e criză şi probabil românii noştri primesc şi ei mai multe zile libere. Aşa se explică faptul că au ajuns mai devreme acasă“, a explicat Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Unităţii de Primire a Urgenţelor.

Conduc maşini fără drept de circulaţie în România

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au oprit în trafic 358 de şoferi, dintre care 208 erau înmatriculate în alte state. 96 dintre şoferii opriţi au primit sancţiuni în valoare totală de 10.680 de lei, iar 21 dintre aceştia erai stranieri. Nicolae L., de 21 ani, care conducea o maşină înmatriculată în străinătate, a fost oprit de poliţişti şi i s-a întocmit dosar penal deoarece nu avea drept de circulaţie pe teritoriul României.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite