Suceava: Şoferii băuţi îşi fac de cap pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şoferii băuţi îşi fac de cap pe şosele
Suceava: Şoferii băuţi îşi fac de cap pe şosele

Potrivit Poliţiei Rutiere, numărul şoferilor care circulă pe şosele după ce au consumat alcool a crescut îngrijorător.  

Îngrijorarea poliţiştilor este cu atât mai mare cu cât analizele la aparatul alcooltest arată că sucevenii au trecut de la bere şi vin la băuturi tari, precum rachiul şi pălinca. În ultimele trei zile, poliţia a întocmit şase dosare penale şoferilor aflaţi în stare avansată de ebrietate.

Cel mai grav caz a fost al unui bărbat de 32 de ani din localitatea Todireni, care a fost prins la volan cu 1,04 miligrame (mg) pe litru de alcool pur în aerul expirat. După ce a ajuns la spital, Ion S. s-a ales cu dosar penal, iar cazul său a ajuns pe masa judecătorilor. „Sunt multe cazuri, iar acest lucru este extrem de periculos. Majoritatea accidentelor rutiere se produc din cauza băuturii“, a declarat Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Suceava.

De la petrecere a ajuns la Poliţie

Pe 24 octombrie, a mai avut loc un accident în care a fost implicat Constantin C. (19 ani) din municipiul Botoşani. Acesta s-a prezentat la sediul Poliţiei din Suceava şi a declarat tamponarea de pe strada Mărăşeşti. În urma testului cu aparatul etilotest s-a descoperit că tânărul avea 0,63 miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat şi urcase la volan după ce plecase de la o petrecere.

Ştiind că a băut peste măsură, Alexandru B. (36 de ani) din Zvoriştea a refuzat să i se ia probe pentru stabilirea alcoolemiei. Bărbatul a fost găsit la volan în noaptea de 24 octombrie, la intersecţia DN 29 cu DJ 291A, răsturnat cu maşina în şanţ. „Şoferul se afla în stare avansată de ebrietate, iar în momentul în care am vrut să-i testăm alcoolul a refuzat vehement. Nu avea nici documentele personale şi nici actele maşinii“, a precizat Gabriel Panţiru. Dus la Spitalul Judeţean din Suceava, şoferul beat a refuzat şi recoltarea de probe biologice.

„S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune recoltării de probe biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei“, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite