Suceava: Şofer de autoutilitară, oprit de poliţişti cu focuri de armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şofer de autoutilitară, oprit de poliţişti cu focuri de armă
Suceava: Şofer de autoutilitară, oprit de poliţişti cu focuri de armă

Un conducător auto din Siret a refuzat să oprească pe Calea Unirii şi a fost prins la Dărmăneşti după o urmărire de 15 minute.

Mulţi suceveni au fost martorii unor scene de film de acţiune petrecute în urmă cu doua zile, când poliţiştii de la Rutieră au urmărit  minute bune un şofer beat care nu a vrut să oprească pentru control. Incidentul s-a petrecut duminică noaptea, în jurul orei 23.45, pe bulevardul Calea Unirii.

„Patrula de poliţişti a încercat să oprească o autoutilitară, însă şoferul acesteia a refuzat să se conformeze semnalului regulamentar şi a accelerat. Agenţii de poliţie au pornit în urmărire, folosind semnalele acustice şi luminoase. Conducătorul auto şi-a continuat totuşi drumul, prin depăşiri periculoase, punând în pericol participanţii în trafic“, a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Şoferul a fost oprit abia la Dărmăneşti

La volanul autoutilitarei se afla Florin L. (21 de ani), din Siret. Acesta şi-a continuat drumul minute în şir, obligându-i pe poliţiştii porniţi în urmărire să tragă un foc de avertisment. Cum nici glonţul lansat în plan vertical nu a avut efect, agenţii de la Rutieră au ţintit direct înspre cauciucuri.

După 15 minute de urmărire, şoferul a oprit, tocmai în localitatea Dărmăneşti, şi a fost încătuşat imediat. Florin L. a fost nevoit să tragă pe dreapta din cauza unor defecţiuni tehnice, dar şi a faptului că unul dintre pneuri îi fusese spart de un glonte. 

Bărbatul a fost pus să sufle în etilotest şi a fost descoperit cu 0,36 mg/l în aerul expirat. „A fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde  i-au  fost  recoltate  două probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei, precum şi o probă de urină în vederea depistării în organism a substanţelor interzise. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării“, a adăugat Gabriel Panţîru. În anul 2009, poliţia suceveană a făcut uz de armă în doar două situaţii extreme, cea a şoferului beat de acum două zile şi a cărăuşilor de heroină prinşi în luna iunie la Mall.

Trei suceveni, Ovidiu Petricec, Lucian Lupu şi Adrian Andruşcă, au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă două kilograme de heroină unui bucureştean, acesta din urmă fiind poliţist sub acoperire. Sucevenii aflaţi în preajmă au putut auzi cele şase focuri de avertisment trase în plan vertical şi au asistat la reţinerea suspecţilor, petrecută ca într-un film de acţiune. Procesul celor trei traficanţi este în curs de desfăşurare.

Peste 20 de infracţiuni în două zile

Poliţiştii suceveni au întocmit în ultimele două zile nu mai puţin de 21 de dosare penale, toate pentru nereguli constatate în traficul auto. 17 şoferi au fost implicaţi în accidente de circulaţie în urma cărora patru oameni au ajuns la spital. Alţi patru şoferi au fost prinşi băuţi la volan, fapt atestat în urma etilotestului. Toţi au fost conduşi la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice şi stabilirea exactă a alcoolemiei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite