Suceava: Slalom prin noroaie şi bălţi pe strada Vicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Slalom prin noroaie şi bălţi pe strada Vicol
Suceava: Slalom prin noroaie şi bălţi pe strada Vicol

Locatarii din zonă s-au săturat de mizeria din cartier

Pentru a putea pleca la serviciu, sucevenii care locuiesc în zonă trebuie să treacă proba de foc:  zeci de bălţi şi trotuare pline cu pământ.

Apă băltind în gropile din asfalt, noroi până la glezne şi maşini parcate între copaci. Aşa arată spaţiile dintre blocurile de pe strada Lazăr Vicol din Suceava. Oamenii se plâng de faptul că situaţia aceasta durează de mulţi ani, iar cei mai nemulţumiţi sunt bătrânii deoarece se deplasează foarte greu până la strada principală.

„Dacă ar veni cineva să vadă, s-ar cruci. Să ne asfalteze şi nouă strada, trotuarele, să nu mai mergem cu noroiul în case. Dacă plec până la alimentară trebuie să trec exact prin apă“, a mărturisit Alexandra Veleşcu, pensionară.

Până la asfaltare este cale lungă

Unii dintre nemulţumiţi văd o rezolvare simplă a problemei, însă spun că nu au „trecere“ la edili. Aceştia nu au pretenţia la o asfaltare urgentă, vor doar să poată ieşi din bloc fără să se afunde în noroi. „Am fi mulţumiţi să vină de la primărie şi să pună măcar nişte pietre, nisip ceva. Pe unde nu a fost trotuar te afunzi de tot, nu mai zic de gropile cu apă, să le astupe, să nu se mai adune apa“, spune Maria Şoric, administratorul unuia dintre blocurile aflate pe Lazăr Vicol. Sucevenii au aşteptat ani la rând ca cineva să ia măsuri, însă nimeni nu a venit să vadă în ce condiţii trăiesc.

Edilii promit că situaţia se va schimba de anul viitor. „Asfaltările vor începe din 2010 peste tot în oraş. Se vor reface atât străzile, cât şi trotuarele, avem deja proiectele, dar aşteptăm mai multe surse de finanţare. O parte din bani vin din bugetul local, iar o parte de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii“, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Din cauza noroiului, copiii nu mai sunt lăsaţi la joacă afară. „Pentru că printre blocuri şi copaci s-a improvizat o parcare pentru autoturisme. Ceea ce trebuia să fie loc de agrement s-a transformat într-o cocină. Nu-mi mai pot lăsa copilul la joacă afară, este mai rău ca la ţară“, a spus Mihai Diaconu, locatar.

Gunoiul, o altă problemă
Locatarii mai în vârstă se plâng şi de mizeria de printre blocuri. Aceştia dau vina pe tineri şi cer poliţiei să ia măsuri. „Tinerii care nu au locuri de muncă stau până noaptea târziu şi aruncă pe jos pachete de ţigări şi tot felul de ambalaje, deşi containerul e la câţiva metri de ei. Îşi bat toţi joc de noi“, se plânge Victoria Adam, pensionară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite