Suceava: Un microbuz plin cu ţigări confiscat de vameşii din Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Un microbuz plin cu ţigări confiscat de vameşii din Siret
Suceava: Un microbuz plin cu ţigări confiscat de vameşii din Siret

Un microbuz plin cu ţigări, ce aparţinea unui bărbat din Ucraina a fost confiscat marţi noapte la punctul de trecere al frontierii Siret.

Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, în noaptea zilei de 5 octombrie, la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, s-a prezentat cetăţeanul ucrainean Ievgen B., în vârstă de 23 de ani care, la volanul unui microbuz marca „Kia Besta”, dorea să intre în ţară.

După controlul documentelor de călătorie s-a trecut la verificarea mijlocului de transport ocazie cu care vameşii au descoperit într-un locaş special amenajat, confecţionat prin dublarea plafonului, aproximativ 1.200 de pachete de ţigări de reprezentate de 700 de pachete marca „Viceroy” şi 480 de pachete marca „Saint George”, de provenienţă ucraineană.

Luat la întrebări, bărbatul a declarat echipei de control că a cumpărat ţigările din Ucraina şi că intenţiona să le vândă în România pentru a face profit.

„Întreaga cantitate de ţigări în valoare de circa 5.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul  a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, microbuzul în valoare de 34.502 lei, a fost reţinut de către organele vamale în vederea confiscării” a declarat Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite