Simularea BAC-ului, un mister la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii suceveni susţin simularea în laboratorul de informatică
Elevii suceveni susţin simularea în laboratorul de informatică

Coordonatorii simulării nu ştiu încă cum să aplice calificativele impuse de Ministerul Educaţiei şi nici dacă elevii vor intra cu toţii în sălile de informatică.   

 Elevii suceveni de clasa a XII-a vor avea parte peste câteva zile de un experiment din seria celor premergătoare examenului de Bacalaureat.
Ordinul de la Ministerul Educaţiei transmis inspectoratelor şcolare prevede că pe 20 ianuarie, de la ora 12.30, candidaţii la examenul de absolvire vor intra în laboratoarele de informatică pentru o simulare a Bacalaureatului. Profesorii vor verifica fişierul numit „Examen“, iar de la ora 13.00 elevii vor primi subiectul tipărit şi tipizat pentru completarea răspunsurilor.


Examenul începe oficial pe 15 februarie 


„Nu ştiu ce să mai spun. În fiecare an e altfel, degeaba ne pregătim. Anul ăsta pare mai încâlcit ca niciodată. Vom vedea“, declară Nicoleta Solovăstru, elevă. Profesorii sunt şi ei în ceaţă şi aşteaptă curioşi să vadă ce va ieşi la simulare. „Laboratorul de informatică nu este mare, elevii ar trebui să intre în mai multe serii. Şi atunci vor fi oare mai multe subiecte pentru fiecare serie în parte sau cum?“, se întreabă Raluca Purice, profesoară. În acest an şcolar Bacalaureatul va avea loc, în premieră, la jumătatea lui februarie, cu examinări de 15 minute şi cu calificative date la final: „utilizator mediu“, „avansat“, „experimentat“.


„Cum or să aleagă profesorii care merită un calificativ sau altul? Păi poate tu ştii, dar te încurci un pic la ceva. Şi atunci te face din experimentat, mediu?“, spune Vasile Apostol, elev. Toţi cei care au fost declaraţi apţi din punct de vedere medical şi al actelor de înscriere se vor pregăti pentru perioada 15-17 februarie, atunci când va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.


Următorul pas va fi în intervalul 19-29 aprilie, atunci când elevii de clasa a XII-a vor susţine examenul pentru evaluarea competenţelor digitale, urmând ca în intervalul 31 mai-4 iunie să aibă loc proba pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. Elevii care deţin deja un certificat de competenţă digitală sau lingvistică recunoscut de Ministerul Educaţiei nu vor mai susţine aceste probe, nota atestată de certificat fiind echivalată cu proba de la Bacalaureat.

Bacalaureatul se termină în luna iulie


Probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor fi susţinute după încheierea anului şcolar: pe 28 iunie - limba şi literatura română, pe 30 iunie - proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie se va desfăşura proba la alegere. Pe 2 iulie, vor fi afişate la şcoli rezultatele şi se vor putea face eventuale contestaţii, iar pe data de 7 iulie vor fi afişate rezultatele finale. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite