Suceava: Mihaela Sidoriac, Vrea să predea manichiura la şcoală (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Mihaela Sidoriac, Vrea să predea manichiura la şcoală (PORTRET)
Suceava: Mihaela Sidoriac, Vrea să predea manichiura la şcoală (PORTRET)

Lucrează în domeniul cosmeticii de doar şase ani, dar i-au trecut prin mâini mii de cliente. Tânăra spune că face faţă celor mai neobişnuite cerinţe.

Spune că nu ar schimba jobul de cosmeticiană cu niciun altul din lume. Mai mult, îşi doreşte să se specializeze în manichiură şi pedichiură pentru a preda trucurile frumuseţii. Femeia se plânge că în Suceava nu există şcoală de cosmetică.

Specialistă în manichiură, pedichiură şi cosmetică, suceveanca spune că face faţă cu brio celor mai exigente cliente care îi trec pragul salonului. „Timpurile se schimbă şi lumea evoluează. Dacă înainte era o singură tehnică pentru manichiură, acum există trei“, spune stilista.

Mulţi bărbaţi îi sunt clienţi fideli

Printre clienţii care vin zilnic la Mihaela, se regăsesc şi câţiva bărbaţi. „Sunt încă reticenţi în ceea ce priveşte cosmetica şi manichiura, însă am câţiva clienţi care acum sunt fideli după ce au încercat o dată. Cei mai mulţi vin din cercuri înalte, directori, adjuncţi, administratori şi funcţionari“, dezvăluie cosmeticiana. Este atât de pasionată de ceea ce face, încât nu pierde nicio ocazie în care poate să adune informaţii noi şi chiar să facă schimburi de experienţă.

„Particip la toate seminariile care sunt susţinute în Moldova pentru manichiură, pedichiură şi cosmetică. La sfârşitul acestei luni, merg la Iaşi să studiez noi tehnici de masaj“, spune suceveanca. Pentru anul viitor are programat un curs în Germania, la o şcoală de cosmetică, de unde vrea să obţină o diplomă care să îi permită să predea arta machiajului.

Lucrează cu aparatură modernă

Meritele Mihaelei stau în mulţumirea clienţilor care părăsesc salonul cu zâmbetul pe buze. Cosmeticiana spune că în doar şase ani de carieră i-au trecut prin mâini mii de clienţi. Atunci când a pornit în această meserie, avea doar o forfecuţă, o ojă şi o pilă de unghii. Acum beneficiază de cea mai modernă aparatură pentru manichiură, pedichiură şi cosmetică.

„Am muncit până la ultimul leuţ pentru a avea tot ceea ce am acum. Nu cred că aş fi reuşit dacă nu îmi plăcea ceea ce fac“, mărturiseşte Mihaela. Suceveanca se ocupă atât de problemele fizice ale clienţilor, cum sunt cazurile speciale cu acnee, dar şi de cele psihice.

Este şi un bun ascultător

„Consiliez clientele înainte de tratament şi le recomand ceea ce trebuie în funcţie de ce le-a prescris doctorul în prealabil. Trebuie să ai răbdare şi trebuie să ştii să asculţi pentru că înveţi multe din experienţele de viaţă ale altora“, crede Mihaela.

Profil

Născută: 8 decembrie 1978, Suceava.
Studii: A absolvit cursurile Şcolii de cosmetică, manichiură şi pedichiură de la Iaşi.
Familie: Căsătorită, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?
Vreau ca anul viitor să ajung în Germania, la Achen, unde este o bună şcoală de machiaj. Acolo voi urma cursuri care mă vor atesta să pot preda arta machiajului şi altor cosmeticeni din zona Moldovei, pentru că la noi nu există o astfel de şcoală.

Care sunt culorile tale preferate pentru unghii?
Culorile mele preferate la manichiură sunt negrul, roşul şi movul închis, însă nu pot să le recomand clientelor ceva ce nu le place. Majoritatea celor care vin aici vor manichiură franţuzească, pentru că este mai discretă şi mai elegantă.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să îmi petrec timpul liber alături de familie jucându-mă cu fetiţa mea, pe care o ador“, declară Mihaela. Pentru a se putea bucura de toată atenţia familiei, ea a renunţat să mai facă ma-nichiura prietenelor acasă, iar astfel îşi protejează intimitatea căminului.

Ce nu-i place
Din cauza superstiţiilor din regiune şi a mediului religios în care a crescut, Mihaelei nu-i plac pisicile, mai ales cele de culoare neagră. „Cred că nu-mi plac din cauza ochilor, am impresia că sunt malefice“, mărturiseşte cosmeticiana.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite