CAMPANIE/ Şi-au vândut casa pentru medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia micuţului face tot posibilul să-i ofere copilului medicamentele lunare şi o viaţă normală, deşi au o situaţie materială precară.

Familia lui Alex face eforturi mari pentru a-l ajuta pe micuţul de 4 ani care suferă de o infecţie rară ce-i macină zilnic sistemul imunitar. Alex a contactat bacteria „E-coli“ în spital şi de atunci se luptă cu numeroase infecţii rezistente la antibiotice. Medicii din ţară nu au reuşit să-i pună un diagnostic precis. Pentru ca tratamentele să aibă efect, părinţii lui Alex au nevoie de 8.000 de euro pentru trei zile de investigaţii amănunţite la o clinică din Hamburg.


Mama, mereu lângă Alex


Tatăl munceşte doar atunci când îşi găseşte de lucru, ocazional. Lucrează în construcţii şi amenajări interioare, fără carte de muncă şi salariu fix. Mama nu poate să se angajeze nicăieri deoarece trebuie să-l supravegheze pe Alex 24 de ore din 24, să-i administreze medicamentele, să-l ducă la grădiniţă, să-l aducă şi să-l ajute să vorbească.


Bunicii sunt singurii care pot să le dea o mână de ajutor din pensie. „Mama lui Alex este fata mea, am încercat să-i ajut cât am putut. Mi-am vândut o casă şi 3,5 hectare de pământ pe care le aveam la Botoşani, iar soţia a făcut împrumut cu dobândă. Am fost şi la bancă şi am împrumutat pentru că Alex avea nevoie de nişte fiole care nu se găsesc în ţară“, spune Gheorghe Morozan, bunicul lui Alex.


Fiole luate la licitaţie


Acum trei ani, pe când micuţul nu avea mai mult de 12 luni, starea de sănătate se agravase atât de mult, încât aveau nevoie de un medicament fără de care ar fi murit. Acel medicament, Imipenem, nu se găseşte în România. „Am avut noroc. O familie din Bucureşti a scos la vânzare şase fiole cu acest medicament pe internet deoarece le-a murit copilul. A fost tata la Bucureşti şi a cumpărat fiolele cu 1.000 de lei bucata. Atunci au vândut casa şi pământul părinţii mei, că altfel nu aveam de unde“, povesteşte Adriana Dumitriu, mama lui Alex. Din alocaţia pe care o primeşte de la stat, de 280 de lei, mama nu poate să-i cumpere decât mâncarea pe maxim două săptămâni, în nici un caz şi medicamentele.


Pentru că nici un părinte nu are carte de muncă şi nu plăteşte asigurare medicală, toate spitalizările şi tratamentele costă bani serioşi. Pentru că nu se mai pot descurca singuri, părinţii copilului au decis să ceară ajutorul tuturor celor care doresc  să le întindă o mână şi să-i scoată din acest coşmar.

Cum îl puteţi ajuta pe băiat


Sucevenii care îl pot ajuta pe Alexandru să aibă parte de o copilărie normală sau măcar să-şi poată continua tratamentul vital pot dona bani în contul mamei, Adriana Nicoleta Dumitriu: RO18BRDE340SV24812343400. Cei care doresc, se pot prezenta la sediul redacţiei „Adevărul de Seară“, de pe strada Universităţii, nr. 42, etaj 3, unde pot lua legătura cu reporterii pentru informaţii suplimentare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite