Şi-a pus prietena să mintă după ce l-au gonit poliţiştii cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii i-au urmărit pe infractori un kilometru jumătate. Foto arhivă
Poliţiştii i-au urmărit pe infractori un kilometru jumătate. Foto arhivă

Poliţiştii l-au urmărit pe un tânăr din Putna aproape un kilometru jumătate. Deoarece nu avea permis putneanul şi-a pus prietena să mintă că ea ar fi condus maşina.

Un tânăr din Putna a fost urmărit ieri în jurul orei 14.00 de către poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 4 Vicovu de Jos deoarece nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Petru V., de 22 de ani, din Putna a încercat să scape de poliţişti deoarece nu avea permis de conducere, oprind după circa un kilometru jumătate pe o uliţă şi încercând să fugă.

„Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că, Petru V., de 22 ani din comuna Putna, fără permis de conducere, a condus autoturismul urmărit, iar pe parcursul cercetărilor, acesta şi-a instigat prietena, respectiv pe Alina D., de 20 ani din  oraşul Vicovu de Sus, fără permis de conducere, să declare că ea a condus autoturismul în cauză“, a declarat Bogdana Crăciun, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru cele făcute, procurorii au dispus începerea urmării penale faţă de Petru V. pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumul public a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere“ şi „instigare la comiterea infracţiunii de fals în declaraţii“, iar faţă de Alina D. pentru comiterea infracțiunilor de „favorizarea infractorului şi fals în declaraţii“.

Tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite