Suceava: Serviciile online sunt tot mai accesate de suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Serviciile online sunt tot mai accesate de suceveni
Suceava: Serviciile online sunt tot mai accesate de suceveni

Locuitorii oraşului îşi caută slujbe, fac cumpărături sau îşi plătesc impozitele pe internet

O parte dintre „internauţii" din municipiu sunt încă reticenţi la site-urile dedicate shopping-ului.

Mulţi dintre sucevenii care caută un loc de muncă au renunţat la metoda clasică, de a bate la uşa angajatorilor. Aceştia preferă să se documenteze cu privire la oferta disponibilă direct pe internet.

Sucevenii au mare încredere în site-ul instituţiei noastre pentru că noi lucrăm foarte mult pe baza datelor postate acolo. Atunci când cineva caută un loc de muncă nu mai vine până aici să întrebe de el, caută pe site şi apoi dă doar un telefon pentru informaţii suplimentare, după ce ştie deja despre ce loc de muncă este vorba", a declarat Ioan Şologon, director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Reticenţă faţă de shopping-ul online

O parte dintre cei care folosesc internetul pentru informare spun că nu sunt tentaţi şi de cumpărături. „Intru pe internet ca să mai citesc una-alta, dar dacă am nevoie de ceva mă duc la magazin şi iau ce-mi trebuie", a spus Ana Varvaroi, economist. Unii dintre cei care au făcut totuşi cumpărături online s-au declarat nemulţumiţi, fie de calitatea produselor, fie de cea a serviciilor.

Prietenii mei cumpără de pe internet foarte des, însă eu nu am încredere. O prietenă şi-a comandat un tricou şi a primit mărimea greşită. Când a cerut să-l schimbe, i s-a spus că nu se mai poate", a declarat Bianca Spînu, elevă. Tânăra este mulţumită, în schimb, că poate afla uşor rezultatele examenelor. „Am folosit internetul atunci când am intrat la liceu pentru a vedea în ce clasă am intrat şi la ce specializare. Mi-a fost mult mai uşor decât să merg până la şcoală", a mai spus eleva.

Cumpărături alimentare prin internet

Magazinul virtual este deschis între 8.00 şi 20.00. Gospodinele ocupate au acum ocazia să-l trimită pe reprezentantul firmei la cumpărături, iar acesta aduce produsele în regim normal sau de urgenţă pentru un onorariu care variază între 8 şi 15 lei pentru comandă.

Băiatul meu a comandat de pe internet şi a fost mulţumit, dar eu nu am răbdare să ma joc", a relatat Viorica Bujor, administrator.Oferta variată a site-urilor de shopping-online începe totuşi să prindă din ce în ce mai mult printre suceveni. De exemplu, locuitorii municipiului au la dispoziţie o locaţie web la care îşi pot comanda acasă toate alimentele de care au nevoie.

Folosesc internetul atunci când am nevoie de o cerere sau de o declaraţie, Cristina Şutu, profesoară.

Nu am încredere în cumpărăturile de pe internet. Altfel e când vezi pe viu, Nela Scurtu, şomeră

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite