Șeful CSM la Suceava: “Criza economică a afectat activitatea instanțelor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, instanțele din România au ajuns să fie foarte încărcate din cauza crizei economice. Taxa de poluare, litigiile de muncă, pensiile, cazurile de insolvență, litigiile comerciale sau executările silite au fost cele mai întâlnite cauze.

Judecătorii suceveni din cadrul Tribunalului Suceava s-au clasat mult peste media țării la numărul de cauze avute.
Dacă în anul 2007, la Tribunalul Suceava existau 959 de cauze pe cap de judecător, media pe țară fiind de 738 de cauze, anul trecut un judecător sucevean a avut 1.203 cauze, la o medie pe țară de 956.

“Ne dorim fluidizarea actului de justiție, găsirea unor elemente ca actul de justiție să se facă mai rapid. Criza economică a afectat activitatea instanțelor. La începutul anului 2009 noi am fi putut prevede această criză, însă din cauza greșelilor legislative, a multitudinilor de modificări s-a ajuns în această situație”, a declarat ieri președintele CSM, Horațius Dumbravă, prezent la Curtea de Apel Suceava.



În cadrul proiectului “Cooperarea judiciară în materie penală în cadrul Uniunii Europene” organizat din fonduri europene, Curtea de Apel Suceava a fost desemnată în anul 2008 să reprezinte România. În aceste zile, președintele Curții de Apel Naumburg/Sale din Germania, Landul Saxonia – Anhalt, Winfried Schubert, a fost prezent la Suceava unde a vizitat instanțele Curții de Apel Suceava.

image

În urma vizitelor prin tot județul Winfried Schubert a constatat că nu există diferențe între instanțele sucevene și cele germane. “Sunt impresionat de sistemul din România. Încă avem cam aceleași probleme și acestea nu țin de arhivar ci de marea corupție”, a spus Winfried Schubert, președintele Curții de Apel Naumburg/Sale.

image

Atât în anul 2009, cât și anul trecut au avut loc mai multe reuniuni ale președinților curților regionale de justiție din statele membre ale UE, Curtea de Apel Suceava fiind printre organizatori, alături de Curtea de Apel Naumburg din Germania, Curtea de Apel Dijon din Franța și Curtea de Apel Linz din Austria.

Potrivit președintelui Curții de Apel Suceava, Cezar Hâncu, în luna septembrie, un reprezentant al Curții sucevene va pleca în Germania, la Curtea de Apel Naumburg în cadrul aceluiași proiect.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite