Sechestru pe capsula de slăbit Superslim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii DSP sunt pe urmele sibutraminei, considerată periculoasă pentru cei care iau pastile de „topire“ a grăsimii. Angajaţii din cadrul DSP vor scotoci în umătoarele zile prin farmacii, plafaruri şi hypermarket-uri după 13 suplimente alimentare care vor fi interzise.

Alerta a venit după ce Ministerul Sănătăţii a trimis, în octombrie anul trecut, o dispoziţie prin care anunţa că produsele Superslim nu sunt recomandate decât sub supravegherea medicului.

În prezent, o altă notificare cere scoaterea de pe piaţă a 13 tipuri de suplimente alimentare care conţin sibutramină, o derivată a amfetaminei. „Am început de luni să facem controale. Problema este că nu avem lista de distribuţie şi trebuie să verificăm tot ce ne iese în cale deoarece importatorul acestor suplimente, SC Natural Green Life SRL Bucureşti, este cercetat de DIICOT, care are toate documentele firmei“, a precizat dr. Ludovic Abiţei, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Vărsături şi palpitaţii

Rolul sibutraminei este să inhibe senzaţia de foame, dar cu riscul de a provoca alte probleme de sănătate. „Această substanţă nu este recomandată persoanelor cu afecţiuni renale, respiratorii sau hepatice şi este interzisă copiilor, femeilor însărcinate, celor cu afecţiuni psihiatrice sau tiroidiene. Până acum nu am avut cazuri concrete care să fi avut efecte adverse de la aceste capsule, însă unele persoane au avut greţuri, vărsături şi palpitaţii“, a mai spus Ludovic Abiţei.

„Am făcut gastrită“

După alerta ministerială, unele farmacii au refuzat să mai comande suplimentele alimentare cu sibutramină în compoziţie. „Nu am mai adus de foarte mult timp capsule din acestea pentru că sunt intezise“, ne-a spus Carmen Nedescu, farmacistă.Nu doar fetele sunt dornice să slăbească, ci şi bărbaţii. Ilie Stan este un tânăr student care a încercat aceste produse pentru a scăpa de kilogramele în exces.

„Eu am ţinut o cură de două săptămâni cu Superslim şi am slăbit 5 kilograme. În acele săptămâni nu am avut nimic. Aveam zile în care nu mâncam mai nimic, dar după aceea au început durerile de stomac şi am făcut şi gastrită“, ne-a povestit acesta.

Cele 13 suplimente interzise
Inspectorii vor „sechestra“ următoarele suplimente alimentare în care există sibutramină: Capsula de slăbit (090505), Capsula de slăbit (090202), Superslim (090505), Pure Crude Alpine Plant, Grace, P57Hoodia, Slim, Lang Li Guo, Sanzi (Pineaple Fat Reducind), Green Natural Health Slimming, Equilibrum Element, Jianfeijindan, Cofee Fast.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite