Se caută poliţistul care lucra cu instructorul prins cu şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală Anticorupţie Suceava va demara o anchetă în acest sens în următoarele zile. În paralel, instructorul Marius Buhă din Fălticeni este cercetat în libertate pentru luare de mită.

Anchetatorii vor să afle la cine ar fi trebuit să ajungă cei 100 de euro. Direcţia Generală Anticorupţie Suceava vrea să vadă care este examinatorul de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere care ar fi fost dispus să colaboreze cu instructorul. Direcţia Generală Anticorupţie Suceava va demara o anchetă în acest sens în următoarele zile. Anchetatorii caută inclusiv foşti elevi ai şcolilor de şoferi, care au luat permisul de conducere în schimbul unor sume de bani.


Instructorul îşi vede de cursuri


Marius Buhă, care va avea dosar penal fiindcă a primit 100 de euro pentru a facilita obţinerea unui permis, iese în continuare pe traseu cu elevii săi. Instructorul auto este cercetat în stare de libertate pentru luare de mită. Potrivit legislaţiei, suceveanul riscă până la zece ani de închisoare şi nu va mai putea profesa în acest domeniu. 


Suceveanul acuzat că a luat 100 de euro, bani mită pentru a înlesni unui elev promovarea examenului auto, spune că i s-a înscenat totul de către poliţie. Marius Gabriel Buhă (32 de ani), instructorul auto din oraşul Fălticeni a fost prins pe data de 18 noiembrie în flagrant de către procurorii Anticorupţie în timp ce discuta şi lua banii de la tânărul D. P., aflat în colaborare cu oamenii legii. Prins de „Adevărul de Seară“ în timpul orelor de instructaj, Marius Buhă s-a limitat la a spune că a fost atras într-o înscenare.


Zeci de discuţii despre flagrant la şcoala de şoferi
„Nu dau nicio declaraţie presei, nu am ce să spun. Am fost prins la mijloc într-o înscenare“, a spus Marius Gabriel Buhă, instructorul acuzat de mită. Chiar dacă este instructor independent, Marius Buhă are o colaborare cu o şcoală autorizată, unde candidaţii pentru permis învaţă legislaţia şi unde le sunt testate cunoştinţele.


„Acum toţi instructorii independenţi trebuie să aparţină de o şcoală de şoferi autorizată, altfel nu le mai dă voie să iasă la stradă. Până pe 1 ianuarie 2010 toţi trebuie să se alăture şcolilor, altfel li se ia certificatul“, a spus Gabriel S., secretar la Şcoala de Şoferi Perla Fălticeni.  „Falsul elev care a pretins că i-a dat mită nici măcar nu avea şcoala de şoferi plătită, nu era înregistrat nicăieri, este clar că totul a fost o înscenare“, a adăugat reprezentantul Şcolii de Şoferi Perla Fălticeni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite