Şcolile de şoferi umflă nota de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instructorul auto îi învaţă pe cursanţi să conducă o maşină
Instructorul auto îi învaţă pe cursanţi să conducă o maşină

Sucevenii care vor să devină conducători auto trebuie să fie atenţi la ce contracte semnează. Sunt cazuri în care preţurile afişate sunt înşelătoare.

Lucian M. şi Alexandru G., doi tineri de 19 ani, s-au hotărât în urmă cu două luni să se înscrie la o şcoală de şoferi. Au semnat contractul pentru a se pregăti la categoriile A, B, C şi C+E. Ei susţin că după ce şi-au luat carnetul pentru categoria B, patronii şcolii unde au învăţat le-au cerut bani în plus pentru celelalte categorii, deşi nu era stipulat nimic în contract în acest sens.
„Ne-am înscris la aceeaşi şcoală la distanţă de câteva zile unul de celălalt. Eu am dat 2.000 de lei, iar prietenul meu 2.500 de lei. După ce am luat carnetul pentru categoria B, cei de la şcoală au schimbat condiţiile contractului“, a povestit Lucian.

I-au mai cerut 300 de lei
Prietenul lui, Alexandu, a fost anunţat că pentru a promova examenul pentru categoria A trebuia să mai achite încă 300 de lei. „Mi-au zis că se scumpeşte şcoala şi că, dacă vreau carnet la categoria A, trebuie să le dau 300 de lei. În contract scrie însă că totul costă doar 2.500 de lei“, s-a plâns şi Alexandru. Acestea nu sunt însă singurele nereguli ale şcolilor de şoferi. Pentru a atrage clienţi, la unele firme sunt afişate preţuri minime, fără a fi precizate şi cheltuielile suplimentare, de exemplu banii pentru benzină.

„Am vrut să dau pentru carnet, aşa că am ochit o ofertă bună. Credeam că scap cu 600 de lei, însă am aflat mai târziu că trebuie să plătesc o parte din ore şi combustibilul pentru toate orele efectuate. Asta ar fi însemnat să mai dau 500 de lei“, a declarat Florentin Popescu, merchandiser.

Patronii şcolilor de şoferi susţin că nu îi înşeală pe cursanţi. „La noi nu se pot întâmpla astfel de lucruri. Orice sumă este anunţată, iar pentru banii primiţi dăm bonuri. Acestea sunt şi scanate şi păstrate la arhivă dacă, în cazul unui control, s-ar descoperi nereguli“, a spus Cătălina Frunză, angajata unei şcoli de şoferi din municipiu.

Citiţi contractul cu atenţie
Aceasta însă nu a exclus ideea ca înşelătoriile să fie făcute de alte firme concurente, nou apărute în oraş. „Sucevenii care doresc să urmeze o şcoală de şoferi ar face bine să fie foarte atenţi la detaliile din contracte şi să-l citească de mai multe ori pentru a găsi neregulile. Multe şcoli de şoferi nou apărute practică preţuri înşelătoare“, a avertizat Lucreţia Maxim, angajata unei şcoli de şoferi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite