Şcolarii suceveni, victime ale şoferilor şi neatenţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii accidentaţi au ajuns cu leziuni multiple la spital
Copiii accidentaţi au ajuns cu leziuni multiple la spital

Ultima elevă în stare gravă, o fetiţă de şapte ani, a fost transportată cu elicopterul ieri la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Debutul anului şcolar a mărit numărul accidentelor în care au fost implicaţi copii pe străzile sucevene. Neatenţia, traversarea neregulamentară şi lipsa educaţiei rutiere sunt principalele motive pentru care nouă minori au schimbat banca de la şcoală cu patul de spital. „În urma accidentelor în care au fost implicaţii minorii în calitate de pietoni, trei au fost răniţi grav, iar şase răniţi uşor. În cinci din cele nouă accidente au fost implicaţi minori cu vârste între 1 şi şapte ani, din care unul a fost rănit grav“, a spus comisarul şef Criştian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Ultima victimă a fost o fetiţă de şapte ani, care a fost surprinsă ieri dimineaţă de o autoutilitară cu remorcă. Şoferul, Gheorghe Patraş, de 32 de ani, din Bilca, mergea cu autoutilitara dinspre Pojorâta spre Izvoarele Sucevei şi a accidentat-o grav pe fetiţa de şapte ani care i-a ieşit în cale.
Copila a fost transportată iniţial la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în comă de gradul III. Din cauza gravităţii leziunilor, aceasta a fost trimisă la Spitalul Judeţean Suceava, iar apoi, la cererea mamei, micuţa a fost transportată ieri la prânz, cu un elicopter, la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Bicicliştii, vulnerabili

„Fetiţa putea fi operată la Suceava, sala era pregătită, iar secţia de Reanimare este dotată cu aparate de înaltă performanţă, însă noi nu putem face decât să respectăm legea şi respectiv, pacientul poate să aleagă unde să fie tratat“, a spus medicul urgentist Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava. Şoferul nu era băut, însă acum este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Ultimele weekend-uri au fost pline de evenimente rutiere. Numai în weekend-ul din perioada 16 - 18 septembrie cinci copii au fost accidentaţi, patru dintre ei în timp ce se plimbau cu bicicletele.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite