Şcoala, podium pentru tendinţele din modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii suceveni preferă hainele scumpe din mall, chiar dacă instituţiile de învăţământ impun uniforme. Costumaţii de firmă, telefoane în trend şi poşete scumpe sunt accesoriile cu care defilează liceeni pe holurile şcolii.  

Bucle sau păr drept, întins cu placa, pantaloni strâmţi sau fuste scurte asortate cu cizme sau botine - aşa arată uniforma celor mai multe tinere care învaţă în liceele din oraş. Deşi toate şcolile din municipiu au stabilit cu ce ar trebui să se îmbrace elevii la cursuri, aceştia preferă să se costumeze după cum îi taie capul.

Andreea este una din elevele care îşi aleg ţinuta după bunul plac. „Uniforma o iau doar la inspecţie sau când are loc un eveniment şi ne cere diriginta. În rest, îmi aleg ţinuta în funcţie de cum mă simt când mă trezesc. Fie aleg ceva lejer, blugi strâmţi cu un hanorac sau un tricou şi cu tenişi coloraţi, fie ceva mai elegant. Şi aici mă refer la o fustiţă sau un pantalon elegant, cu un compleu şi nişte botine cu toc“, a detaliat  Andreea Mihai, elevă în clasa a XI-a la unul din liceele din Suceava. Colegele Andreei susţin că foarte importantă în alegerea hainelor cu care se prezintă la şcoală este marca produselor.

Profesorii susţin că nu toţi elevii îşi dau seama că la şcoală trebuie să respecte anumite reguli. „Avem uniformă foarte drăguţă, însă nu toţi elevii vor să o poarte. Noi încercăm să le explicăm şi să facem educaţie în acest sens, pentru că trebuie să facă diferenţa între cum se îmbracă la şcoală şi în alte ocazii“, a explicat Elvira Georgescu, directorul adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Muşat“ din Suceava.

La gimnaziu, Scooby Doo şi Hannah Montana

În timp ce liceeni ţin foarte mult la imagine care se conturează prin hainele purtate şi a telefoanelor de la ureche, elevii de gimnaziu vor rechizite de firmă. Astfel, şcolarii preferă caietele şi stilourile cu Barbie, Power Rangers, Totally Spies, Scooby Doo sau Hannah Montana.

Vânzătoarele din librării ştiu exact ce caută părinţii şi care sunt mofturile elevilor. „Încă de acum doi ani a început moda cu produsele de firmă. În ultimul an părinţii au cumpărat multe produse de firmă pentru copiii lor“, a spus Mariana Rusu, vânzătoare la librărie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite