Suceava: Şcoală de vară în limba germană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şcoală de vară în limba germană
Suceava: Şcoală de vară în limba germană

O echipă formată din zece profesori va preda cursuri în următoarele două săptămâni la trei licee din judeţ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava va organiza a doua ediţie a şcolii de vară pentru elevii care vor să studieze limba germană. Cursurile se vor desfăşura între 31 august şi 10 septembrie, iar tema principală a evenimentului va fi „Comunicare socială şi interculturală în Bucovina“.

„100 de elevi din judeţul Suceava, organizaţi în patru grupe în funcţie de vârstă şi nivelul de studiu, vor lucra cu zece profesori de limba germană, din ţară şi din străinătate“, a declarat profesorul Laurenţa Hacman.
Finanţarea evenimentului este asigurată de către Consiliul Judeţean Suceava şi Bukowina Institut din Augsburg, Germania.

Elevii învaţă şi se relaxează
„Obiectivele programului sunt dezvoltarea competenţelor de comunicare interculturală, dezvoltarea capacităţii de identificare şi înţelegere a fenomenului de interculturalitate în Bucovina, ca premisă istorică şi europeană“, a spus Elena-Manuela David, coordonatorul programului. Activităţile se vor desfăşura în trei unităţi şcolare: Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Suceava şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi“, Rădăuţi.
„Suntem la cea de-a doua ediţie a şcolii de vară şi ne bucurăm să vedem că există interes pentru limba, cultura şi spiritualitatea germană printre elevii suceveni. Grupele de vârstă nu fac chiar cursuri de limbă, ci mai curând au activităţi care le dezvoltă potenţialul de comunicare“, a explicat coordonatorul proiectului.

Echipa de proiect este alcătuită din nouă profesori de limba germană de la colegiile sucevene, iar invitată specială este profesoara Hildegard Zahn de la Bukowina Institut din Augsburg. „Pe lângă workshop-urile care se vor ţine în limba germană, chiar şi în pauze se va vorbi tot în germană, ca elevii să nu iasă din atmosferă“, a adăugat inspectorul Elena-Manuela David. Elevii de gimnaziu vor învăţa termenii de bază pentru conversaţie. Pentru început, profesorii îi vor antrena să poarte dialoguri uzuale la sosirea într-un oraş din Germania. În schimb, cei mai mari vor învăţa să se prezinte şi să poarte dialoguri mai complexe.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite