Schele periculoase în oraşul Suceava. Bărbatul căzut ieri de pe schela improvizată a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a improvizat ieri o schelă să-şi ajute nişte vecini, a căzut în gol şi a murit câte ore mai târziu te la spital. Poliţiştii spun că incidentul nu poate fi încadrat la categoria accidente de muncă pentru că bărbatul nu era angajat. Cazul de faţă arată pericolele pe care le prezintă munca la negru.

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, a ajuns ieri în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, după ce a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri. Mihai P. se afla pe o schelă improvizată şi ajuta la construcţia unei case situată pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava. A crezut că două scări şi o scândură sunt suficiente pentru a-i proteja viaţa în timp ce voia să zidească o intrare în casă. Un moment de neatenţie a fost suficient ca bărbatul să ajungă în stare gravă la spital.


„S-a prăbuşit zidul“


Victima s-a dezechilibrat şi, încercând să se sprijine de zidul proaspăt ridicat, a căzut, iar zidul moale s-a prăbuşit peste el.


„Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă i-au oferit primul ajutor şi l-au transportat imediat la Spitalul Judeţean de Urgenţă“, a declarat comisarul-şef  Cristian Papuc, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.


Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat că bărbatul a fost adus în comă de gradul III spre IV. Medicii l-au operat de urtgenţă, dar bărbatul nu a supravieţuit.


Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) nu a fost informat despre acest caz deoarece, potrivit poliţiştilor, incidentul nu poate fi încadrat la categoria accidentelor de muncă, cu toate drepturile care decurg din acestea, inclusiv costul spitalizării. „Nu poate fi vorba despre un accident de muncă deoarece bărbatul nu era angajat, el autoaccidentându-se“, a explicat comisarul-şef Cristian Papuc. Reprezentanţii ITM Suceava susţin că cele mai multe accidente de muncă au avut loc în exploatările forestiere, în industria prelucrării lemnului şi în construcţii. Mulţi suceveni îşi riscă viaţa lucrând pentru angajatori care nu le asigură minimul de protecţie în muncă.


Cinci accidente mortale


În primul trimestru al acestui an au avut loc 21 de accidente de muncă. Cinci dintre sucevenii implicaţi în aceste accidente şi-au pierdut viaţa, în timp ce restul au fost o anumită perioadă în incapacitate de muncă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite