Suceava: Scapă de hainele purtate la reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai puţini suceveni trec până şi pragul magazinelor second-hand pentru că au venituri din ce în ce mai mici. Puţinii clienţi rămaşi aşteaptă două-trei zile de la apariţia mărfii pentru a se putea bucura de reducerile de preţ.

Criza se simte din ce în ce mai mult în buzunarele sucevenilor. Comercianţii de la magazinele second-hand spun că vânzarea merge tot mai prost.


„Anul trecut aprovizionam magazinul o dată pe lună, acum facem acest lucru o dată la două luni. Au scăzut vânzările cu toate că avem de la papuci, haine şi până la pături“, ne-a declarat patroana unui magazin.


Ofertele nu-i atrag pe clienţi


Proprietarii magazinelor second-hand încearcă să-şi atragă clienţii prin tot felul de metode, de la afişe postate în geamuri cu oferte de preţuri care de care mai atractive, până la haine aşezate pe manechine.


„Vindem haine cu 10 lei kilogramul şi lenjerie cu 5 lei kilogramul, apoi la două zile scădem preţurile pentru a avea cumpărători“, ne-a spus Victoria Tipa, vânzătoare.


Anul trecut a fost mai bun


Marfa aşezată frumos pe rafturi îşi aşteaptă clienţii care întârzie să apară, după spusele vânzătorilor. „Clienţi avem. Vin, se uită, dar nu au bani să cumpere. Anul acesta în comparaţie cu cel trecut nu prea avem vânzare. Se simte criza“, ne-a mai spus Victoria Tipa.


În această perioadă sucevenii mai calcă pragurile magazinelor pentru produse de vară care sunt şi mult mai ieftine deoarece cântăresc mai puţin.


A doua zi este mai ieftin


Foarte mulţi clienţi intră, se uită la produse şi nu cumpără mai nimic pentur că preferă să se întoarcă în altă zi când preţurile sunt mai mici. „A venit un bătrânel în magazin şi s-a uitat la o pereche de pantaloni. La final a spus  că revine mâine, poate e mai ieftin“, a povestit Victoria Tipa. O cămaşă de vară pentru un copil de 5 ani ajunge la preţul 8o de bani. „Am intrat de mai multe ori anul acesta în astfel de magazine, dar nu am cumpărat nimic. De unde, dacă nu sunt bani în buzunar?“, a spus Viruţa Gorcea, vânzătoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite