Şase spitale sucevene vor fi comasate, iar unul va dispărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

182 de spitale din ţară vor fi reorganizate.

Ministerul Sănătăţii (MS) a făcut ieri publice listele cu spitalele ce vor fi comasate şi care vor fi transformate în cămine pentru bătrâni. Din cele 182 de spitale din ţară care vor intra în procesul de reformă a sănătăţii, 111 spitale vor fi comasate, iar 71 vor fi transformate în cămine.

La Suceava, în urma propunerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), MS a propus să comaseze Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc cu Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Psihiatrie Cronici Siret cu Spitalul Orăşenesc Siret şi Spitalul Municipal Gura Humorului cu Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Spitalul de Boli Cronice Solca a fost propus pentru reprofilare în cămin pentru persoanele vârstnice.

Potrivit şefului DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, propunerile au fost făcute după mai mulţi parametri, faptul că erau în aceeaşi localitate, dar şi după felul în care au fost “manageriate” şi cât reprezentau cheltuielile de personal. “Cu excepţia Spitalului Judeţean, restul aveau aproape 80% cheltuieli de personal sau chiar mai mult.  De anul acesta, nu li se mai dă voie să depăşească 70% din banii decontaţi, ceea ce ar fi fost o problemă”, a precizat Ludovic Abiţei.

Dacă proiectul MS va fi aprobat de Guvern, toate aceste măsuri vor duce la dispariţia unor secţii din spitalele comasate, însă nu şi la concedierea personalului medical. “Pentru noi această reformă reprezintă o provocare. Dacă Spitalul Gura Humorului va fi comasat cu spitalul nostru va fi cam dificil să îl aducem la nivelul Spitalului Judeţean. Nu se vor putea suprapune secţiile, vom analiza şi vom vedea”, a spus Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite