Suceava: Şase primării din judeţ refuză să preia asistenţii comunitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şase primării din judeţ refuză să preia asistenţii comunitari
Suceava: Şase primării din judeţ refuză să preia asistenţii comunitari

Deşi Ministerul Sănătăţii a dat asigurări că a alocat un fond din care plata salariilor acestor asistenţi este acoperită până în anul 2012, autorităţile locale din judeţ refuză să semneze contractele de preluare.

Este vorba de şase primării din judeţ, care refuză să preia asistenţii comunitari. Conducerea primăriilor din Preuteşti, Şcheia, Sadova, Straja, Brodina şi Slatina nu vor să preia răspunderea asigurării salariilor pentru aceste cadre medicale.

Cele mai mari probleme legate de sistemul sanitar se găsesc în mediul rural, unde medicii de familie fac naveta, iar nepreluarea lor de către primării înseamnă ca mii de locuitori să rămână fără un doctor. 

Legea descentralizării prevedea ca până la sfârşitul lunii ianuarie, să fie preluaţi de către primării toţi medicii şi asistenţii şcolari, asistenţii comunitari şi mediatorii pentru romi, care se aflau sub directa subordine a spitalelor.

Din cauză că nu s-au rezolvat aceste cerinţe, Ministerul Sănătăţii a prelungit perioada în care trebuiau preluate aceste cadre medicale până la sfârşitul lunii iunie, în tot acest timp asigurând salariile prsonalului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite