Sărbători de iarnă cu muzică populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activităţile organizate special pentru Sărbătorile de iarnă încep din 17 decembrie şi vor dura până pe 7 ianuarie.

Sucevenii vor avea parte de un program de sărbători plin de surprize. Cel puţin asta promit edilii, chiar dacă la această oră nu ştiu încă ce manifestări vor fi incluse. „Este prea devreme ca să ştim exact ce vom face de Sărbători, însă cu siguranţă vrem să depăşim aşteptările sucevenilor cu un brad şi mai frumos decât cel de anul trecut“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul oraşului. Muncipalitatea va aloca pentru spectacolele şi concertele din perioada Sărbătorilor de iarnă 50.000 de lei.

Crăciun în Bucovina

Sucevenii vor începe sărbătorile pe 17 decembrie, odată cu lansarea programului „Crăciun în Bucovina“. Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean (CJ), iar programul va fi bătut în cuie săptămâna viitoare. „Începând de la această dată, pe scena din centrul Sucevei se vor perinda artişti locali şi interpreţi de muzică populară. Ne vom axa pe datinile specifice acestor sărbători“, ne-a spus Dragoş Juravle, directorul general al CJ Suceava.

Printre artiştii care vor cânta în cadrul programului „Crăciun în Bucovina“ se numără George Finiş, Rodica Andronic, Sorin Filip, Călin Brătianu, Leonard Zamă, Adrian Semeniuc, Constantin Pascal, Costel Burcea şi Iulian Griga. Pe lângă aceştia, vor urca pe scenă şi Fanfara din Clafindeşti, Ansamblul „Floarea“ din Mălini, Corul din Bosanci, „Arcanul“ din Fundul Moldovei şi Fanfara „Bucovina“. „Anul trecut a fost foarte frumos în centru, mi-au plăcut tare mult bradul şi concertele. Sper să fie la fel şi în acest an“, a declarat Marius Vărvăreanu, student.

Sugestii de la suceveni

Întrebaţi ce-şi doresc să se întâmple de Sărbători la ei în oraş, sucevenii vin cu idei în ajutorul  autorităţilor. „Mi-aş dori ca de Revelion să vină Voltaj, iar Primăria să ofere sticle de şampanie pe cap de familie, astfel am face şi noi economie“, a spus Gicu Vasiliu, constructor. Până la spectacolele de Crăciun şi Revelion, sucevenii se pregătesc pentru Ziua Naţională a României, care va fi sărbătorită cu fast şi muzică bună pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

„Cel mai mare eveniment cultural al oraşului va avea loc pe 1 decembrie, când numeroşi artişti precum Mariana Anghel, Aurel Tămaş sau trupa Hara vor cânta pentru suceveni“, a declarat Radu Filip, directorul Ansamblului  Folcloric „Ciprian Porumbescu“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite