Sărăcia şi stresul îmbolnăvesc sucevenii de diabet şi nervi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii suceveni sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de bolnavi din judeţ.

Cei mai mulţi suferă de diabet zaharat şi de ciroză hepatică, dar în ultimul timp a crescut alarmant şi numărul celor bolnavi psihic. 

Psihologii spun că principalele  cauze sunt legate de stresul zile de mâine şi că mulţi ajung la insulină după ce trec prin mai multe necazuri în familie ori rămân fără serviciu.

“Diabetul în general este rezultatul unei perioade de stres îndelungat. Sucevenii se trezesc la spital cu boli pe care nu le moştenesc de la părinţi şi la care nici nu s-au gândit vreodată. Unii chiar clachează nervos şi ajung la psihiatru”, spune George Iorga, psiholog. 

Şi bolile de inimă sunt acum la “modă”, tot mai multe persoane care nu au avut probleme până acum se trezesc cu palpitaţii, uneori cu preinfarturi.

Numărul bolnavilor de hipertensiune arterială a crescut faţă de 2009 cu 4.000. Dacă anul trecut erau înregistrate 62.000 de persoane, anul acesta, în primele şapte luni numărul a ajuns la 66.000.

Încă 1.400 de bolnavi mintal

Aceşai lucru s-a întâmplat şi cu bolnavii de diabet zaharat, de la 18.000 numărul a ajuns la 19.300 de persoane, prin urmare, anul acesta s-au mai îmbolnăvit încă 1.300 de suceveni.  

Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică din Suceava arată că sucevenii stau tot mai prost la capitolul “psihic”, dacă în 2009 erau înregistraţi 13.000 de bolnavi, în 2010 s-au mai adăugat încă 1.400, ajungând la 14.400 de bolnavi cu tulburări mintale.

Nici la capitolul insuficienţei renale cronice lucrurile nu stau prea bine, chiar dacă numărul de bolnavi din 2010 este mai mare doar cu 110 faţă de cel din 2009 când erau trecuţi în registre 1.700 de bolnavi, medicii spun că este un lucru îngrijorător, deoarece cifrele sunt în creştere continuă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite