Şapte burleni arestaţi după ce au tâlhărit doi ciobani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii le-au furat ciobanilor patru oi. Foto arhivă
Hoţii le-au furat ciobanilor patru oi. Foto arhivă

Cei şapte au acţionat împreună cu alţi doi minori, care însă sunt cercetaţi în stare de liberate. Cei şapte vor fi aduşi azi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar Judecătoria Rădăuţi a aprobat propunerea procurorilor.

Totul s-a petrecut vineri seară, când cei nouă tineri au mers la o stână din comuna Volovăţ unde au răsturnat coliba în care se aflau cei doi ciobani, au furat patru oi şi sub ameninţări cu violenţă, l-au deposedat pe Constantin I. de un telefon mobil în valoare de aproximativ 1.400 lei, punându-i pe aceștia în imposibilitatea de a se apăra.

"În baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a dispus ieri reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 ore, începând cu ora 18.00, a învinuiţilor majori, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, iar cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat", a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Cei şapte au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. "Faţă de cei şapte autori, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a propus instanţei de judecată arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, propunere ce a fost admisă de instanţă, aceasta dispunând luarea măsurii preventive începând cu data de 25 octombrie", a declarat procurorul Daniel Cătălin Mitric, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite