Suceava: Şanţurile şi gropile stăpânesc centrul (Galerie Foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şanţurile şi gropile stăpânesc centrul (Galerie Foto)
Suceava: Şanţurile şi gropile stăpânesc centrul (Galerie Foto)

Oamenii sunt indignaţi de starea drumurilor, de lipsa reţelei de gaz şi a mijloacelor de transport în comun.

Unii locuitori nu au văzut o lopată de asfalt de cel puţin doi ani sau, în cel mai bun caz, străzile le-au fost doar peticite. Unele străzi din zona centrală, precum Dimitrie Onciu, Aleea Ienceanu, Armenească sau Petru Rareş arată mai rău decât o uliţă de la sate.


Ultimele două au fost peticite de mai multe ori, dar din cauza circulaţiei intense şi a unor surpări, problemele au reapărut. În plus, ca urmare a faptului că în zonă se înlocuiesc conductele de apă şi de canalizare, edilii au decis să amâne repararea lor. „Probleme sunt şi cu trotuarele. Ori să le asfalteze, ori să le distrugă şi să le delimiteze cu linii, pentru că nu ai unde te feri de maşini”, a declarat Aspazia Vasiliu, pensionară. Deşi primarul a declarat că anul acesta nu va fi asfaltată nicio stradă, gropile apărute peste tot ar trebui să-i dea de gândit.


Unul dintre cratere, situat pe strada Armenească, lângă autogară, este atât de mare încât poate „înghiţi“ o maşină. Groapa este semnalizată ca şi cum s-ar lucra la ea, însă echipele de muncitori lipsesc de câteva săptămâni.


În Burdujeni se găteşte la butelie


Nu doar  gropile le dau bătăi  de cap sucevenilor. Locuitorii din câteva garsoniere din cartierul Burdujeni se plâng că sunt nevoiţi să gătească la butelie. „Suntem racordaţi la gaz, dar vecinii de la blocul de garsoniere încă mai au butelii, ceea ce nu mi se pare normal în zilele astea”, a spus Ioana Blându, din cartierul Burdujeni.


O altă problemă iritantă este lipsa mijloacelor de transport în comun în unele cartiere mărginaşe. Autobuzele TPL ocolesc cartierul Zamca, fiind greu accesibil şi din cauza lucrărilor de schimbare a conductelor de apă caldă, care se desfăşoară pe strada Mărăşeşti.


„Pe Zamca ajunge doar un maxi-taxi care circulă la ore fixe. Dacă nu eşti acolo când vine, l-ai pierdut şi trebuie să mai aştepţi o oră”, a declarat Ionuţ Luchian, locuitor din zona bisericii Armeneşti din cartierul Zamca.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite