Suceava: Şantierul de pe Cernăuţi se închide în toamna anului viitor (Galerie Foto şi Video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Şantierul de pe Cernăuţi se închide în toamna anului viitor (Galerie Foto şi Video)
Suceava: Şantierul de pe Cernăuţi se închide în toamna anului viitor (Galerie Foto şi Video)

Majoritatea locuitorilor de pe strada Cernăuţi sunt de acord să mai rabde un an de zgomot şi praf, cu condiţia ca muncitorii să facă o treabă bună.

Demersurile şi insistenţele sucevenilor care locuiesc pe Cernăuţi nu au fost în zadar. Primăria a dat undă verde, la începutul săptămânii, lucrărilor de asfaltare şi de canalizare de pe această stradă. Pentru fluidizarea traficului, edilii oraşului vor să redea cirulaţiei acest drum.


Reporterii „Adevărul de Seară“ au mers la faţa locului şi au găsit o echipă de muncitori care săpau metru cu metru pentru a decoperta strada, în vederea înlocuirii conductei de canalizare. Stând de vorbă cu şeful lucrărilor, am aflat că lucrările nu sunt încă plătite de edili. 


Constructorii lucrează „pe datorie“


„Primăria nu ne-a plătit nici pentru lucrările de asfaltare de pe DN 17, au datorii de un an la noi. Lucrările acestea le facem din fondurile noastre”, a declarat Adrian Duca, şef lucrări. În replică, oficialii spun că firma s-a angajat să realizeze aceste lucrări. „Este normal ca cei de la Coresal să facă lucrările din fonduri proprii, deoarece ei au participat la o licitaţie. Aşa că la sfârşitul lucrărilor, după ce se face recepţia, pe baza facturilor se vor face plăţile către firma respectivă”, a explicat Seredenciuc.

Locuitorii din zonă aşteaptă cu sufletul la gură finalizarea lucrărilor. Strada nu a mai fost asfaltată de mai bine de zece ani. În acest timp, sucevenii au suportat praful şi zgomotul maşinilor mari, care traversau strada Cernăuţi cu trei kilometri la oră. „Avem o vecină care a trebuit să-şi refacă pereţii casei. S-au fisurat din cauza maşinilor mari care trec pe aici. Dacă nu fac lucrări bune, păţim ce au păţit cei de pe strada Platoului, când doar jumătate dintre localnici au beneficiat de canalizare, deşi ar fi trebuit să aibă toţi”, a spus Dragoş Smenteniuc, pensionar.


Cei care stau în zonă sunt îngrijoraţi de lucrările de asfaltare. Localnicii spun că  atunci când plouă toate mizeriile de pe strada Dealului curg în strada Cernăuţi.  Pentru lucrările de modernizare a străzii, Primăria a alocat două milioane de euro. „Aceşti bani provin dintr-un împrumut la bancă, care a fost deblocat în urmă cu două săptămâni”, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei. SC CCF Colas Iasi, firma care a câştigat licitaţia pentru  lucrările de canalizare şi asfaltare, trebuie să le finalizeze în termen de 14 luni.


De asemenea, în cadrul acestui proiect, firma va executa lucrări de drenaj a apei subterane. Muncitorii  vor amenaja guri de canalizare şi pe partea dreaptă a drumului, inexistente în acest moment.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite